ΑΕΚ: Πρέπει να κόψει κι άλλους
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να δηλώσει την πρώτη της ευρωπαϊκή λίστα το αργότερο μέχρι τη 01:00 του Σαββάτου. Ο Μάρκο Νίκολιτς θα πρέπει να συμπεριλάβει 17 ξένους, τέσσερις Έλληνες με παρελθόν σε ελληνική ομάδα (ή να προέρχονται από κάποια ακαδημία) και τέσσερις γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Η εκκαθάριση του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως οι τέσσερις συν ένας που δεν υπολογίζονται από τον Μάρκο Νίκολιτς, έδωσαν μία ανάσα στον Σέρβο τεχνικό αναφορικά με το τι θα χρειαστεί να κάνει εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ, στις 24 του μήνα με αντίπαλο μία εκ των Λέφσκι ή Χάποελ Μπερ Σεβά.
Μεθαύριο, στο φιλικό κόντρα στην Ομόνοια, αναμένεται να πάρουμε μία πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει ή τουλάχιστον για το ποιες είναι οι προθέσεις του Σέρβου προπονητή, αναφορικά με τους υπόλοιπους παίκτες που δεν αποτελούν προτεραιότητα στο αγωνιστικό του πλάνο.
Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να δηλώσει την πρώτη της ευρωπαϊκή λίστα το αργότερο μέχρι τη 1:00 του Σαββάτου. Σε αυτή ο Νίκολιτς θα πρέπει να συμπεριλάβει 17 ξένους, τέσσερις Έλληνες που μπορεί στο παρελθόν να έχουν φορέσει τη φανέλα οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας ή να προέρχονται από κάποια ακαδημία και τέσσερις γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή και πάντα βάσει των όσων μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα από το ρόστερ των 28 ποδοσφαιριστών της, αν αφαιρέσει κανείς τους τέσσερις που δεν υπολογίζονται (Λαμέλα, Σιμάνσκι, Μήτογλου, Φερνάντες και Τσιλούλη), φτάνουμε στον αριθμό 23.
Το μεγάλο «αγκάθι» όμως σε αυτή την περίπτωση, αφορά την αναλογία των ξένων. Στους «ενεργούς» παίκτες συναντάει κανείς τους: Στρακόσια, Μπρινιόλι, Οντουμπάγιο, Πενράις, Βίντα, Ρέλβας, Μουκουντί, Γιόνσον, Πινέδα, Περέιρα, Λιούμπιτσιτς, Γκατσίνοβιτς, Κουτέσα, Ελίασον, Κοϊτά, Ζίνι, Πιερό και Μαρσιάλ. Αυτοί είναι 18, κάτι που σημαίνει ότι ένας θα μείνει εκτός!
Ωστόσο, επειδή η ΑΕΚ θέλει να φέρει άμεσα και αμυντικό χαφ και σέντερ φορ που δεδομένα θα είναι ξένοι, αν αποφασίσει να τους προσθέσει στη λίστα της — άλλωστε έχει το δικαίωμα για δύο αλλαγές μέχρι την παραμονή του αγώνα, δηλαδή στις 23 Ιουλίου — ο Νίκολιτς θα αναγκαστεί να «κόψει» δύο ακόμα, δηλαδή τρεις από τους παίκτες που προαναφέραμε!
Οι «υποψήφιοι»; Ο Φραντζί Πιερό που θέλουν στην ΑΕΚ να τον πωλήσουν, ο Μόουζες Οντουμπάγιο που και πέρυσι ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ο Γιόνσον που πλέον έχει πέσει στις επιλογές για την ενδεκάδα…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
