Υπεράνω Όλων: Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ ισχυρό κίνητρο για τις... επόμενες μεταγραφές
Ο Ολυμπιακός κινείται σε παράλληλα μέτωπα σε συγκεκριμένες θέσεις με παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
Όπως έγινε ο Μίγια, Νασιμέντο και ο Βιθέντε , Στρεφέτσα, όπως χάλασε του Αντινό , έτσι … μπορούν να ανατραπούν ή και να μείνουν τα ίδια , στον τζόγο των επόμενων μεταγραφών. Τίποτε δεν είναι δεδομένο μέχρι να πέσουν οι υπογραφές. Και εννοείται ότι δεν είναι οι στόχοι αποκλειστικά και μόνο όσοι βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ο Ολυμπιακός κινείται σε παράλληλα μέτωπα σε συγκεκριμένες θέσεις με παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Υπάρχει και πλάνο και σχεδιασμός και λύσεις. Όπως είναι προετοιμασμένος και για πιθανές πωλήσεις.
Οι «σίγουρες» μεταγραφές είναι τρεις. Στόπερ, εξτρέμ και επιθετικός. Από το αν γίνει πώληση και σε ποια θέση εξαρτάται και μια τέταρτη. Ρόλο επίσης θα παίξουν και οι … εθνικότητες… αυτών που θα αποκτηθούν! Και υπάρχει ενδιαφέρον και για Ελληνες, ο καθένας με τον δικό του βαθμό δυσκολίας!!!!
Πλέον στην τελική ευθεία όλα είναι ρευστά! Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος και λείπουν μόνο οι πινελιές στο ρόστερ με τον εξτρέμ που δεν πρέπει να γίνει λάθος επιλογή με την καμία ως την «πλέον» βασική! Ήδη ο Ολυμπιακός έχει 17 ξένους, χωρίς να υπολογίζω τον Βέζο που όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει. Άρα δεν υπάρχει χώρος για όλους στην Ευρωπαϊκή λίστα αν και οι τρεις που θα έρθουν είναι ξένοι.
Για να μην βγει κανείς λοιπόν θα πρέπει να πουληθούν τουλάχιστον δύο (εκ των Γιαζίτζι , Ορτέγκα, Έσε;) και οι δυο μεταγραφές (αριστερό μπακ και τρίτος επιθετικός;) να είναι Έλληνες ( Γιαννούλης η Τσιμίκας και Κουλούρης;) , για να είναι ξένοι ο στόπερ και ο εξτρέμ, μιας και στα χαφ υπάρχουν πάρα πολλοί πλέον. (Σιπιόνι, Γκαρσία, Λιατσικούρας, Μουζακίτης, Σάντος) για δύο θέσεις στο 6-8.
Και όσο αν «κάποιοι» επιμένουν για τους «δικούς» τους λόγους , τα κλασικά εξτρέμ του Ολυμπιακού είναι μόνο τρία: Ο επιρρεπής σε μικροθλάσεις Ζέλσον, ο Στρεφέτσα και Πνευμονίδης. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αν δεξιά μπορεί να βοηθήσει σε κάποια έκτακτη περίπτωση ο Ροντινέι, αριστερά υπάρχει ο Καμπελά τον οποίον προσωπικά δεν τον θεωρώ καθαρόαιμο εξτρέμ πλέον.
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τα ονόματα αυτών που θα επιλεγούν τελικά. Ούτε καν οι ίδιοι που κάνουν τις διαπραγματεύσεις. Όσο περνάει ο καιρός οι αντιστάσεις πέφτουν όπως και τα ποσά που απαιτούνται, βγαίνουν και νέες περιπτώσεις που πριν ούτε καν υπήρχε σκέψη ότι μπορούν να έρθουν και το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ ισχυρό κίνητρο για ΟΛΟΥΣ.
Μην ξεχνάτε ότι ακόμη δεν έχει «ενεργοποιηθεί» η Νόττιγχαμ και ο Εντού, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δανεικός στο υπάρχον ρόστερ, και ότι υπάρχει η διάθεση για καλές μεταγραφές αξίας αρκετών εκατομμυρίων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί. Και για όσους δε επιλεκτικά δεν θυμούνται αυτή την στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτελείται από 12 παίχτες (παλιούς και νέους) αγορασμένους από τις ομάδες τους και έχουν δαπανηθεί κοντά στα 40.000.000 ευρώ χωρίς φυσικά τα συμβόλαια τους μέσα. Έχει 6 παίχτες από την ακαδημία του και μόλις 6 έχουν αποκτηθεί ως ελεύθεροι με μεγάλα όμως συμβόλαια. Και είπαμε. Περιμένουμε κ άλλους τρεις τουλάχιστον.
Λογικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Μασούρας, Βέζο και Αναγνωστόπουλος θα αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- LaLiga: Όταν ο Μπόατενγκ έπαιξε μπουνιές με τον Λιβάγια σε προπόνηση στην Λας Πάλμας
- NBA: Τέλος το μυθικό ρεκόρ του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Μουντιάλ 2026: Κληρώνει για τους ομίλους - Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε το Παναθηναϊκός - Βαλένθια για τη Euroleague και τον τελικό του League Cup ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
