ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ: «Φανταστικό να κατακτήσουμε το Nations League μετά το EURO»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, αναφέρθηκε στον ημιτελικό με την Ισπανία, στον Ντοναρούμα και στον Κιέζα αλλά και στον αντίκτυπο που είχε η κατάκτηση του EURO στην ομάδα και στη χώρα ολόκληρη.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ημιτελικού του Nations League (Τετάρτη 6/10, 21:45), σχολίασε τον αντίπαλο της «Σκουάντρα Ατζούρα», την Ισπανία αλλά και το ενδεχόμενο να έρθει μία ακόμα σημαντική διάκριση για την Εθνική ομάδα της Ιταλίας. 

«Το να κερδίσoυμε το Nations League θα ήταν υπέροχο, αλλά δεν είναι εύκολο», ανέφερε ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός. 

Το «Σαν Σίρο» είναι συνήθως γεμάτο όταν παίζει η εθνική ομάδα. Θα ήταν φανταστικό να κερδίσουμε το Nations League αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να προκριθούμε εκ των προτέρων στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Η Ισπανία ήταν η ομάδα που μας έφερε τις περισσότερες δυσκολίες στο EURO 2020. Είναι μια δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες. Θα είναι ένα καλό ματς. Είναι καλοί στην ντρίμπλα, ενώ δεν είχαμε χρόνο να φτάσουμε στο επίπεδό τους, αλλά αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά».

«Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την κατάκτηση του Euro 2020 είναι πιθανώς η σχέση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα. Η ομάδα δούλεψε για 50 ημέρες και δεν είναι εύκολο. Ήταν φανταστικό γιατί κάναμε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους, νέους και ηλικιωμένους. Ήταν μια γιορτή για όλους, ίσως λόγω της περιόδου που ζούμε. Οι οπαδοί ήταν ενθουσιασμένοι και παίζουμε για να κάνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει».

Για τον Τζιανλουΐτζι Ντοναρούμα και για τον Φεντερίκο Κιέζα: 

Ο Ντοναρούμα ξεκίνησε να παίζει σε πολύ μικρή ηλικία. Έχει σπουδαίες ικανότητες, βελτιώνεται κάθε χρόνο και θέλει να θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Φυσικά, ήμασταν πολύ τυχεροί που τον είχαμε στο Euro 2020. Ο Κιέζα πιστεύω ότι μπορεί βελτιώνεται από πολλές απόψεις.. Έχει καλές αθλητικές και τεχνικές δεξιότητες, πρέπει να αναπτυχθεί ψυχικά και να βρει σταθερότητα», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News