Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ πιστεύει όσα λέει
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποδεικνύει στην πράξη πως αυτό που μετρά είναι η εικόνα και ακολουθεί τη συνταγή… Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Οπαδοί και δημοσιογράφοι κρίνουν προπονητές βασισμένοι σε όποια κριτήρια θεωρούν πως είναι σε θέση να κατανοήσουν. Ανάθεμα κι αν στην πραγματικότητα καταλαβαίνουμε το 10% των αποφάσεων των τεχνικών, τόσο τακτικά, όσο και επικοινωνιακά.
Τα λόγια που χρησιμοποιούν μετά τις μικρές Σαββατοκυριακάτικες επιτυχίες, όπως μια νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου, είναι ένας καλός δείκτης. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα μπορούσε κάλλιστα να αφήσει τα προβληματικά κομμάτια της αναμέτρησης κάτω από το επιβλητικό χαλί του σκορ, και μάλιστα να προτάξει στις δηλώσεις του τα δύο δοκάρια και τις χαμένες ευκαιρίες. Τι έκανε; Ακριβώς το αντίθετο.
Ούτε λόγος για τα τρία γκολ, ούτε λόγος για τις χαμένες ευκαιρίες. «Δεν πρέπει να κοιτάμε το αποτέλεσμα όσο την εικόνα», είπε.
Οσοι έχουν καλή μνήμη, θα θυμούνται πως σε ανάλογο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του στον κάμπο, λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση με τον έτερο Ισπανό γίγαντα, τη Μπαρτσελόνα. Τότε ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-0 τη Λάρισα, κι ο Μεντιλίμπαρ… άστραψε και βρόντηξε, φτίαχνοντας τίτλους με τη δήλωση «έτσι θα φάμε οκτώ».
Η ιστορία γράφτηκε με τρόπο άδικο και ο Βάσκος έπεσε… μόλις δύο γκολ έξω. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας του, όσο αυτή απαρτιζόταν από έντεκα ποδοσφαιριστές, ήταν τουλάχιστον ικανοποιητική.
Το ίδιο πρόβλημα
Τόσο τότε, στη Λάρισα, όσο και τώρα, στο Φάληρο, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε κατά βάση τον ίδιο προβληματισμό. Αυτός αφορούσε κυρίως την αμυντική συγκέντρωση της ομάδας του, η οποία κράτησε σε αμφότερες περιπτώσεις ανέπαφη την εστία της, αλλά απειλήθηκε σοβαρά, δύο με τρεις φορές.
Στη Βαρκελώνη, όσο κι αν το σκορ δείχνει το αντίθετο, οι Πειραιώτες στάθηκαν στο ύψος τους αμυντικά, καθώς οι…. καταλύτες της ανασταλτικής λειτουργίας πήραν άριστα δέκα.
Αυτή πρέπει να είναι και η βάση του αγώνα της Τετάρτης. Ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει στο γήπεδο ελαχιστοποιώντας τις δυνατότητες απειλής της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δε χρειάζεται απλά… απόλυτη προσοχή, αλλά μεγάλες υπερβάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: «4Χ4» με Περέιρα... δημιουργό και εκτελεστή!
- Μεντιλίμπαρ: «Εχετε την εντύπωση ότι όποιος δε βάζει γκολ δεν παίζει, ενώ δεν ισχύει αυτό»
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση
- League Phase Κυπέλλου Ελλάδος: Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της Τετάρτης και τα κριτήρια της ισοβαθμίας
- Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η παράδοση στην Επιτροπή «Μιλάνο-Κόρτινα 2026»
