ΙΤΑΛΙΑ: «Στόχος για 100% πληρότητα στο ντέρμπι του Μιλάνου»

Οι Ιταλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν το πρώτο… πείραμα στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ στις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει η La Gazzetta dello Sport, στην Ιταλία ο στόχος είναι να επιτευχθεί αύξηση της πληρότητας από την κυβέρνηση στο 75% για τους αγώνες του Σαββατοκύριακο, που ακολουθεί μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, αλλά υπάρχουν πολλοί που ήδη στοχεύουν στην πληρότητα του 100%. 

Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, Αντρέα Κόστα, έχει δηλώσει ότι ο στόχος είναι να επαναφέρει τη μέγιστη χωρητικότητα μέχρι το τέλος του 2021:

«Το green pass μας επιτρέπει να θέσουμε τον στόχο της 100% πληρότητας, ακόμη και για αθλήματα σε κλειστούς χώρους. Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή, τηρώντας τους προβλεπόμενους κανόνες. Είναι θεμελιώδες στοιχείο αυτό, όχι δευτερεύον». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προέκυψε μια ενδιαφέρουσα ιδέα σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε το πρώτο πείραμα με ένα γεμάτο γήπεδο, να εφαρμοστεί στο ντέρμπι του Μιλάνου στο «Σαν Σίρο» ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ στις 7 Νοεμβρίου, για το πρωτάθλημα της Serie A.

 Την ίδια ωρα, στη γειτονική χώρα, οι αριθμοί κρουσμάτων και νοσηλιών από Cocid-19 είναι σημαντικά χαμηλοί και υπέρ αυτής της προσπάθειας στον τομέα του αθλητισμού. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News