ΟΦΗ: Τα επετειακά γραμματόσημα για τα 100 χρόνια

Παρουσιάστηκαν από τον ΟΦΗ και τα ΕΛΤΑ τα συλλεκτικά επετειακά γραμματόσημα

Με μια λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα “Μανώλης Καρέλλης” της οδού Ανδρόγεω τιμήθηκαν σήμερα τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της μεγαλύτερης ομάδας της ελληνικής περιφέρειας και της Κρήτης, του ΟΦΗ!

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών”, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ, Δανιηλ Μπεναρδούτ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη και φίλοι της ομάδας.

Στην εκδήλωση, που ήταν ανοιχτή στο κοινό, παρουσιάστηκε η επετειακή σειρά γραμματοσήμων με αφορμή τα 100 χρόνια της ιστορικής ομάδας.

Η τιμή της τετράδας των αυτοκόλλητων γραμματοσήμων «100 ΧΡΟΝΙΑ» είναι 4,80 ευρώ, ενώ ο επετειακός φάκελος θα κοστίζει 5,20 ευρώ.

Επίσης οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είχαν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους οποιοδήποτε ιστορικό αντικείμενο της ομάδας έχουν στην κατοχή τους, όπως φωτογραφίες, αφίσες, έντυπα κλπ, προκειμένου να σφραγιστεί με τα γραμματόσημα και την φιλοτελική σφραγίδα, με ημερομηνία σφράγισης, ακριβώς 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ στην Αττική, τους Κρητικούς που μένουν μόνιμα στην πρωτεύουσα, καθώς και για τους φιλοτελιστές της Αθήνας, η ειδική αναμνηστική σφραγίδα θα είναι διαθέσιμη για τρεις συνεχόμενες Τετάρτες, ξεκινώντας από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στο κατάστημα της πλ. Συντάγματος (Μητροπόλεως 2) από 09:00 έως 13:00 το μεσημέρι.

Ο Ηλίας Πουρσανίδης άνοιξε την εκδήλωση λέγοντας: “Είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή συγχρόνως για το πως θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του ΟΦΗ και πως θα αφήσουμε το αποτύπωμα μας. Δεν είναι εύκολο, ούτε να μπορέσεις να τιμήσεις τους πάντες, ούτε να βάλεις σε 2 ώρες τα 100 χρόνια. Θέλουμε και στόχος να αφήσουμε το αποτύπωμα του ΟΦΗ, με αυτά τα γραμματόσημα όλος ο πλανήτης θα μπορεί να έχει στα χέρια του τα χρώματα της ομάδας. Μην θεωρείτε αυτονόητο πως τα ΕΛΤΑ συνεργάζονται με όλες τις ομάδες και όλους τους οργανισμούς, κάτι είδαν τα ΕΛΤΑ στον ΟΦΗ και είναι ξεχωριστή για εμάς αυτή η συνεργασία. Ποτέ δεν είναι κάτι αρκετό για τον ΟΦΗ, πάντα θέλουμε κάτι παραπάνω γιατί έτσι θα είναι πιο φωτεινή η επόμενη μέρα. Μπορεί να μην είμαστε στις καλύτερες μέρες μας, αγωνιστικά όμως ο ΟΦΗ δεν προχώρησε ποτέ μπροστά αν δεν είναι ενωμένος. Αυτό είναι το μήνυμα για να στηρίξουμε όλοι την ομάδα μας”.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε: “Θέλω να πω χρόνια πολλά στον ΟΦΗ που έχει επιβιώσει από πολέμους, εμφυλίους, Γ’ Εθνική. Εμείς είμαστε ένα μικρό κομμάτι και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι σε αυτά τα γραμματόσημα. Με την περσινή χρονιά είμαι χαρούμενος που φέραμε και άλλα παιδιά να γίνουν ΟΦΗ, χρέος μας είναι να παραμείνει η ομάδα και τον επόμενο αιώνα. Σίγουρα, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουμε και εμείς όμως ότι και να γίνει ο οργανισμός θα επιβιώσει και εμείς έχουμε χρέος να βοηθάμε τον ΟΦΗ όσο περισσότερο μπορούμε”.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός που είπε “είναι μια σημαδιακή μέρα και για τον ΟΦΗ και για την πόλη μας. Σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια δημιουργήθηκε ο ΟΦΗ και αυτό το γεγονός μας δημιουργεί ιδιαίτερη συγκίνηση. Αυτό που εγώ θα ήθελα να πω από την πλευρά της πόλης είναι η κοινωνική ρίζα του ΟΦΗ, ο ΟΦΗ ιδρύθηκε από ανθρώπους της πόλης. Τότε εκείνη την μεταβατική εποχή και για την Κρήτη και για το Ηράκλειο και για την χώρα συνολικά, ήταν άνθρωποι που εκπροσωπούσαν συνολικά την κοινωνία, ανάμεσα τους ήταν και άνθρωποι από μια εργατική βάση, ήταν νέοι άνθρωποι και άλλωστε η διάσταση που πήρε ο ΟΦΗ εξαρχής είχε αυτό το κοινωνικό πρόσωπο που το διατήρησε σε όλη την πορεία του και το διατηρεί ακόμα και το θεωρώ πολύ σημαντικό για τον σύλλογο που είχε εξαρχής την λέξη φίλαθλος και την διατηρεί και σήμερα. Η διάσταση του γυναικείου αθλητισμού από πολύ νωρίς όταν δεν ήταν καθόλου αυτονόητο και μαζί με τα υπόλοιπα αθλήματα. Ο ΟΦΗ πολλές φορές έπεσε και σηκώθηκε και αυτό μας μαθαίνει πράγματα, μπορεί να φτάσει σε ακραία δυσκολία. Ο ΟΦΗ είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στάσης ζωής και να σηκωθείς. Συνέβη πολλές φορές στην ιστορία του, ακόμα και σήμερα δεν είναι στα καλύτερα του ποδοσφαιρικά όμως ο ΟΦΗ είναι πεισματάρης, ο ΟΦΗ είναι εδώ και θα είναι. Η επόμενη μέρα για τον ΟΦΗ, στα επόμενα χρόνια του θα είναι καλή και είμαι σίγουρος για αυτό”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε από την πλευρά του: “Θέλω να μεταφέρω τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Σταύρου Αρναουτάκη. Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης, συμμετέχουμε στην σημερινή εκδήλωση, μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή για τα 100 χρόνια του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ δεν είναι απλά μια ομάδα, ένας σύλλογος, είναι ένα κομμάτι της ψυχής και της ιστορίας της Κρήτης. Ο ΟΦΗ για έναν ολόκληρο αιώνα ενώνει το νησί μας, την Κρήτη μας και καλλιεργεί αξίες. Για έναν ολόκληρο αιώνα, μέσα από τις ένδοξες στιγμές που έχει προσφέρει η ομάδα μας, γράφει την δική της ιστορία. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, δε μπορούμε να πούμε ότι είναι μια ιστορική αναδρομή αλλά το χθες, το σήμερα και το αύριο του ΟΦΗ. Τιμώνται όλοι εκείνοι που φόρεσαν το σήμα του ΟΦΗ και μέσω αυτών των εκδηλώσεων βλέπουμε ότι διατηρείται ζωντανό το όραμα”.

O πρόεδρος των ΕΛΤΑ Δανιήλ Μπεναρδούτ είπε: “Ο ΟΦΗ είναι το καμάρι του Ηρακλείου που έγινε καμάρι της Κρήτης και έγινε και καμάρι της Ελλάδας με ένα αφήγημα που αξίζει να τα γνωρίζουν παιδιά και εγγόνια. Θυμάμαι με συγκίνηση την ομάδα που δημιούργησε ο αξέχαστος Ευγένιος Γκέραρντ, η λευκή φανέλα με το μαύρο σορτσάκι έγραψαν την δική τους ιστορία. Τέτοιες ημέρες όλοι συνειδητοποιούν πως ο ΟΦΗ δεν είναι μια απλή ομάδα αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Ο ΟΦΗ συνεχίζει γιατί επένδυσε και επενδύει στα νέα παιδιά με στελέχη και όραμα. Χρόνια πολλά στον ΟΦΗ και στα επόμενα 100 χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι ο ΟΦΗ από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν και όντως ξεχωρίζουμε τις περιφερειακές ομάδες γιατί πιστεύουμε πως αυτές δημιουργούν και ανυψώνουν την περιφέρεια περισσότερο”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News