Ολυμπιακός: Το πλάνο ενδεκάδας του Μεντιλίμπαρ για Ηρακλή
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή, στο τελευταίο του ματς για τη league phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα
Τo 4X4 στη league phase το Κυπέλλου που θα του εξασφαλίσει την άμεση πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς τους ενδιάμεσους αγώνες μέσα στον Ιανουάριο στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα που έχει, θέλει να κάνει σήμερα (18:00, CS2) στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ηρακλή.
Η τελευταία αγωνιστική του ομίλου βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» χωρίς τους Ελ Καμπί και Μπρούνο που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες εν όψει Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, τον τιμωρημένο Ντάνι Γκαρθία και τους τραυματίες Μπιανκόν, Πασχαλάκη με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αφήνει εκτός αποστολής από τους βασικούς μόνο τον Ζέλσον Μαρτίνς ενώ σε αυτή μπήκε ο Παναγιώτης Ρέτσος.
Ο Ολυμπιακός με νίκη θα είναι πρώτος έχοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στα προημιτελικά απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε μονό ματς στο Καραϊσκάκη, που δεν μπαίνει στην 4αδα και αν δεν νικήσει με πολλά γκολ το Μαρκό τότε θα μείνει 8ος και θα «σταυρώσει» στην πορεία με τους Πειραιώτες.
Αναλυτικά η αποστολή: Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Κοστίνια, Βέζο, Ροντινέι, Μάνσα, Ρέτσος, Νασιμέντο, Σιπιόνι, Τσικίνιο, Στρεφέτσα, Εσε, Ποντένσε, Μουζακίτης, Γιαζιτζί, Γιάρεμτσουκ, Ταρέμι.
Οσο για την 11άδα; Το πιθανότερο σχήμα είναι με τους Μπότη, Κοστίνια, Καλογερόπουλο, Μάνσα και Βέζο στην άμυνα, στον άξονα οι Σιπιόνι, Εσε, Νασιμέντο, στα δύο άκρα οι Γιαζιτζί και Στρεφέτσα ενώ στην επίθεση ο Γιάρεμτσουκ.
Λογικά ο «Μέντι» θα κρατήσει στις «εφεδρείες» τους βασικούς που έχει στην αποστολή προορίζοντας τους για το ματς του Σαββάτου με την Κηφισιά και μοιράζοντας χρόνο ως αλλαγή σε όσους θεωρεί ότι πρέπει να παίξουν έστω και λίγο απόψε. Το βασικό για τον Βάσκο προπονητή είναι όσοι παίξουν να κάνουν αυτό που πρέπει ακολουθώντας το πλάνο και οδηγώντας την ομάδα σε μια ακόμη νίκη παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.
*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Sportday της Τετάρτης (17/12)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το πεντακάθαρο πέναλτι που έκρινε το ντέρμπι (VIDEO)
- ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Από πεντακαθαρό οφσάιντ ξεκίνησε η επίθεση της ΑΕΚ που έφερε το 1-0
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι - Η επόμενη αγωνιστική
- Παναθηναϊκός: Πότε λήγει το συμβόλαιο του Εργκίν Αταμάν
- Μπενίτεθ: «Σημαντικό να μπορούμε να στηριζόμαστε σε πολλούς παίκτες»
