Ολυμπιακός: Παιχνίδι - παγίδα ή παιχνίδι - ευκαιρία;

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δει τον αγώνα με τον Βόλο ως υποχρέωση, αλλά ως ευκαιρία. Και γι’ αυτόν τον λόγο, ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να επιλέξει παίκτες που έχουν ακριβώς αυτή την οπτικη.

Οταν ένας αγώνας πρωταθλήματος βρίσκεται ανάμεσα μία τεράστια ευρωπαϊκή νίκη και στον τελευταίο «τελικό» πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, συνηθίζουμε να τον χαρακτηρίζουμε «επικίνδυνο». 

Πράγματι, η μία ανάγνωση του Σαββατιάτικου αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο, λέει πως το παιχνίδι είναι παγίδα. Δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν ποδοσφαιριστή πως μια αναμέτρηση ενός απογεύματος του Σαββάτου, που δεν είναι και ντέρμπι, πρέπει να έχει προτεραιότητα στο μυαλό του, παρότι απέχει λίγα μόνο 24ωρα από το όμορφο Αμστερνταμ, που μπορεί να γίνει η πόλη της επίτευξης ακόμα ενός τεράστιου ομαδικού, αλλά και προσωπικού για τον καθέναν, στόχου. 

Ωστόσο, σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει και μια λύση. Η επιλογή παικτών που θα εκλάβουν την αναμέτρηση ως ευκαιρία και όχι ως υποχρέωση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν μια ευκαιρία να αποδείξουν στον προπονητή, στον κόσμο, και στον ίδιο τους τον εαυτό, πως αξίζουν έναν μεγαλύτερο ρόλο. 

Πρώτοι – πρώτοι έρχονται στο μυαλό οι τρεις του καλοκαιριού: Νασιμέντο, Σιπιόνι, Στρεφέτσα. Εκεί ανήκει και ο Μπρούνο, ο οποίος είναι ο μοναδικός αριστερός μπακ της αποστολής, οπότε και θα χρησιμοποιηθεί. Τον ρυθμό κυνηγά και ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ενώ κι ο Γιαζίτσι πάντα βοηθά σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ο Καλογερόπουλος, επίσης, έχει ανταποκριθεί πολύ θετικά όσες φορές έχει κληθεί να δέσει τα παπούτσια του και να αγωνιστεί. 

Οι παραπάνω δεν αποτελούν μεν τον βασικό κορμό του Ολυμπιακού, όμως είναι ποδοσφαιριστές με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, ενώ έχουν ένα σημαντικότατο χαρακτηριστικό: κίνητρο

Με τη χρήση τους, λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει μόνο υψηλές πιθανότητες να ξεπεράσει το εμπόδιο των Θεσσαλών, αλλά ενδέχεται να έχει και επιπλέον κέρδος. Μπορεί να δει πρόσωπα να παίρνουν ρυθμό και να δηλώνουν παρών ενόψει της συνέχειας. Είτε της αγωνιστικής, είτε της… μεταγραφικής. Αλλωστε η στάση του Βάσκου είναι ξεκάθαρη. Δε θέλει να δει το ρόστερ να φορτώνεται με έξτρα γεμάτα ντουλαπάκια. Μόνο αρνητικός δεν είναι, δηλαδή, σε κάποιες αποχωρήσεις. Εστω και προσωρινές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News