Ολυμπιακός: Η σύγκριση των... τριών Ποντένσε και η ευκαιρία να «ρεφάρει»
Ο Ντανιέλ Ποντένσε δε διανύει την καλύτερη περίοδό του με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει ακόμα χρόνο να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη.
Το όνομα «Ντανιέλ Ποντένσε» δεν είναι μια απλή υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ που έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα την τελευταία δεκαπενταετία και οι φίλοι της ομάδας τον υποδέχονται με τον ανάλογο τρόπο όποτε κι αν επιστρέφει.
Το πρώτο του «comeback», τη χρονιά του Κόνφερενς, ήταν σούπερ επιτυχημένο. Ο Ντάνι ήταν λιγότερο ελαφρύς από το πρώτο του πέρασμα, όμως ήταν πιο ουσιαστικός από ποτέ, γεμάτος αυτοπεποίθηση και συνεχώς μέσα στα γκολ. Τόσα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όσο και στα ιστορικά ματς του Κόνφερενς Λιγκ.
Μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης θητείας μεσολάβησε ένα πέρασμα από την Αραβία, το οποίο σίγουρα δε του έκανε καλό. Ο Ποντένσε επέστρεψε στο λιμάνι πιο «βαρύς», κάτι που φαίνεται στη δυσκολία με την οποία πηγαίνει πλέον στο γκολ. Για μεγάλο διάστημα αντιμετώπισε ενοχλήσεις, οι οποίες επέστρεψαν λίγο αφού έμοιαζε να τις είχε ξεπεράσει και ο σύλλογος αποφάσισε να του δώσει δέκα μέρες στα πιτς, ώστε να επιστρέψει χωρίς το πρόβλημα να τον βαραίνει.

Τι λένε τα… απλά νούμερα
Η μεγάλη εικόνα των τριών περασμάτων του, αποτυπώνεται και στα πολύ απλά και βασικά νούμερα των γκολ και των ασίστ.
Στην πρώτη του θητεία, ο «κοντός» κατέγραψε 13 γκολ και 14 ασίστ σε 68 ματς. Εκείνη την περίοδο δεν είχε την «ουσία» της δεύτερης θητείας, αλλά ήταν πανάλαφρος στις ενέργειές του και έτσι αγαπήθηκε.
Στη δεύτερη θητεία, τα νούμερά του ήταν ακόμα καλύτερα. Σε 47 ματς πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ.
Οι τελικές πάσες, πάντως, έχουν παραμείνει στο «οπλοστάσιο» του Πορτογάλου, ο οποίος φέτος έχει μοιράσει 8 σε 26 αγώνες. Η μεγάλη διαφορά, όμως, αποτυπώνεται στα γκολ, όπου έχει πετύχει μόνο δύο. Εχει, δηλαδή, τα ίδια γκολ με τρεις αμυντικούς, τους Καλογερόπουλο, Μπιανκόν και Ρέτσο, ενώ έχει πολύ λιγότερα από τους έτερους μεσοεπιθετικούς, Μαρτίνς (5), Τσικίνιο (6) και Γιαζίτσι (7).
Μπορεί να επιστρέψει
Σε καμία περίπτωση, πάντως, ο Ποντένσε δεν είναι… του πεταματού. Παραμένει ικανός με τη μπάλα στα πόδια, ενίοτε μας θυμίζει την ικανότητά του στις εντυπωσιακές μεταβιβάσεις και δείχνει πως αν πιάσει ρυθμό, μπορεί να επιστρέψει στα στάνταρ του.
Η τελική ευθεία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, και ακόμα περισσότερο τα πλέι οφ, είναι ιδανική ευκαιρία για μια επιστροφή στις υψηλές πτήσεις που θα του δώσει το… δικαίωμα να ζητήσει αυτά που φαντάζεται για να μονιμοποιηθεί το χρόνου στον Ολυμπιακό, στον οποίον θέλει να βρίσκεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.
