Παναθηναϊκός: Μισή ντουζίνα παίκτες... στον «αέρα» - Στα πλέι οφ κρίνεται το ρόστερ
Ο Ράφα Μπενίτεθ θα έχει τον τελευταίο λόγο με τα πλέι οφ να αποτελούν… εξετάσεις για πολλούς στο Κορωπί.
Περίοδος τελικής αξιολόγησης θα είναι τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά κυρίως για όλους όσοι έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με το «τριφύλλι».
Τέσσερις εξ αυτών είναι δανεικοί (Ρενάντο Σάντσες, Αλμπάν Λαφόν, Χάβι Ερνάντεθ, Λούκας Τσάβες) κι άλλοι δύο (Τζούριτσιτς, Κώτσιρας), γνωρίζουν ότι η συνεργασία τους με τους «πράσινους» ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.
Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει βγάλει τα συμπεράσματα του, ωστόσο ο Ισπανός προπονητής θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του μετά τους αγώνες του μίνι πρωταθλήματος.
Ο σίγουρος
Πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μόνον ένας μοιάζει να βρίσκεται κοντά στην παραμονή του και τη νέα σεζόν. Αυτός είναι ο Χάβι Ερνάντεθ. Ο 27χρονος αμυντικός αποκτήθηκε με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού απ’ τη Λεγανές και στη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την ισπανική ομάδα, υπάρχει μία… λογική οψιόν αγοράς. Ο Ερνάντεθ ήταν επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, παίζει σε δύο θέσεις (στόπερ, μπακ) κι ήδη μετράει δέκα συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με 726 λεπτά συμμετοχής.
Οι… φευγάτοι
Ο Αλμπάν Λαφόν είναι βασικός, ωστόσο ο 27χρονος Ιβοριανός τερματοφύλακας δεν έχει πείσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι μπορούν να στηριχτούν πάνω του για τα επόμενα χρόνια, αλλά ούτε να ξοδέψουν ένα σεβαστό ποσό (κοντά στα 2 εκατ. ευρώ) για την απόκτησή του απ’ τη Ναντ. Ο Ρενάτο Σάντσες (βασική φωτό) έδειξε την ποιότητά του σε κάποια παιχνίδια, ωστόσο το πρόβλημα με τους τραυματισμούς είναι δεδομένο και θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν ο παίκτης έμενε και τη νέα σεζόν.
Το μέλλον του Τζούριτσιτς μοιάζει προδιαγεγραμμένο. Ο έμπειρος Σέρβος δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μπενίτεθ, έχει καλές προτάσεις κι είναι πιθανή η αποχώρησή του.
Ο Αργεντινός Λούκας Τσάβες αποκτήθηκε περισσότερο για… ασφάλεια στη θέση του τερματοφύλακα, ακόμα δεν έχει «γράψει» συμμετοχή και μάλλον θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πάντως, το «τριφύλλι» έχει οψιόν αγοράς στη συμφωνία που έχει κάνει με την Αρχεντίνος Τζούνιορς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Όσα είπαν Μαρινάκης και Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη!
- Κώστας Τσιμίκας Παρασκήνιο: Οι συζητήσεις για το επόμενο βήμα του
- Champions League: Τελικό με... καφέ ανακοίνωσε η UEFA - Η επίσημη ώρα
- Γιώργος Χελάκης: Αν θέλετε και θέαμα για την ΑΕΚ του Νίκολιτς να πάτε αλλού!
- Νιγηρία-Ιράν: Σκόρερ ο Ταρέμι, νικητής ο Μπρούνο, έμεινε το μήνυμα των Ιρανών...
