ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Αλληλοεξουδετερώθηκαν... κι έχασε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πραγματικά χαμένος από τη «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έπαιξαν για τρίτη φορά φέτος στην Τούμπα και έμειναν στο 0-0, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, δίχως πολλές φάσεις.

Ο «δικέφαλος» άρχισε με απώλεια βαθμών τα πλέι οφ, πηγαίνοντας στους 58 βαθμούς, ενώ το τέταρτο «τριφύλλι» ανέβηκε στους 50.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε με τον Ζόαν Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στην κορυφή.

Αντίθετα, το «τριφύλλι» διατήρησε το γνώριμο σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο και με ελάχιστες συγκινήσεις.

Η μοναδική πραγματικά επικίνδυνη στιγμή ήρθε νωρίς, στο 8ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Χατσίδη, ο Μπάμπα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 11’, ο Ταμπόρδα δοκίμασε ένα «ψαράκι» εκτός περιοχής, χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στη συνέχεια οι προσπάθειες των Γέντβαϊ (26’) και Καλάμπρια (34’) δεν ανησύχησαν τον Τσιφτσή.

Μετά το 35ο λεπτό, οι «πράσινοι» ανέβασαν την παρουσία τους στο επιθετικό τρίτο και κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, ωστόσο έμειναν χωρίς ουσία στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο μέσω κατοχής (58%), αλλά δυσκολεύτηκε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το 2-4 στις τελικές, καμία ομάδα δεν κατάφερε να σημαδέψει εστία.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα ντουμπλάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια, ενώ στον αντίποδα ο Τετέι ήταν πολύ μόνος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 48’. Ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην αντεπίθεση, άντεξε στην πίεση του Ίνγκασον και τροφοδότησε τον Γερεμέγεφ, όμως στο τελείωμά του ο Λαφόν αντέδρασε σωτήρια, κρατώντας το μηδέν.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 56’, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος («τσαφ») του Τετέι, με τον Γέντβαϊ να επιχειρεί σουτ το οποίο, μετά από κόντρα στον Μιχαηλίδη, πέρασε ελάχιστα έξω.

Λίγο αργότερα, στο 64’, ο Ζαρουρί άγγιξε το γκολ σχεδόν με την είσοδό του στο ματς. Έπειτα από κάθετη του Τσιριβέγια, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε άμεσα, αποσύροντας τους Σάστρε και Γερεμέγεφ που δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα, περνώντας στο παιχνίδι τους Σάντσες και Γιακουμάκη. Λίγο μετά, έριξε και τον Πέλκα αντί του Χατσίδη, επιχειρώντας να δώσει περισσότερη ενέργεια μεσοεπιθετικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπενίτεθ προχώρησε σε μαζικές αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Αντίνο, Σάντσες και Σφιντέρσκι για φρεσκάρισμα σε όλες τις γραμμές, ενώ ακολούθησαν και οι είσοδοι των Καμαρά και Τσέριν αντί των Ζαφείρη και Τσιριβέγια.

Παρά τις κινήσεις από τους δύο πάγκους, ο ρυθμός δεν άλλαξε. Το παιχνίδι έμεινε «κολλημένο», χωρίς ουσιαστικές φάσεις στο τελευταίο ημίωρο, με μοναδική εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σάντσες στην εκπνοή, που κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Τσιφτσή.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Σάστρε (66′ Χόρχε Σάντσες), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Ζαφείρης (76′ Καμαρά), Χατσίδης (71′ Πέλκας), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Γερεμέγεφ (66′ Γιακουμάκης).

Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόν, Γέντβαϊ, Ίνγκασον, Ερνάντεθ, Καλάμπρια, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια (88′ Τσέριν), Μπακασέτας (75′ Ρενάτο Σάντσες), Ταμπόρδα (75′ Αντίνο), Πελίστρι (63′ Ζαρουρί), Τετέι (74′ Σφιντέρσκι).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News