Ολυμπιακός: Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας του!

Με την αδυναμία του να σκοράρει για τρίτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του συλλόγου από καταβολής Α’ Εθνικής. Πότε ήταν η μοναδική φορά που είχε ξανασυμβεί.

Πόσοι από σας που μας διαβάζετε αυτήν τη στιγμή ζούσατε το 1970; Αν αναρωτιέστε γιατί σας ρωτάμε, η απάντηση είναι απλή. Από τότε είχε ο Ολυμπιακός να μείνει «άσφαιρος» σε τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια του στο πρωτάθλημα!

Το 0-1 από την ΑΕΚ ήρθε να προστεθεί στο 0-0 με την ΑΕΛ στις 22 Μαρτίου και το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στις 8 Μαρτίου. Κι αυτό το σερί των τριών εντός έδρας αγώνων χωρίς γκολ της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, συνιστά ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» στην Α’ Εθνική/Super League, το οποίο είχε καταγραφεί πριν από 56 χρόνια!

Εκείνο το σερί είχε αρχίσει στις 12 Απριλίου 1970 με το 0-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ακολούθησαν η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό με 1-0 στις 11 Μαΐου με γκολ του Μίμη Δομάζου και το 0-0 κόντρα στην Προοδευτική στις 24 Μαΐου. Προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήταν τότε ο Γιουγκοσλάβος Στέπαν Μπόμπεκ, ο οποίος μάλιστα απολύθηκε στο τέλος της σεζόν.

Ακόμα και στο πρωτάθλημα του 1987-88 που ο Ολυμπιακός απειλήθηκε με υποβιβασμό και είχε ξεκινήσει με πέντε εντός έδρας ματς χωρίς νίκη, κατάφερνε να πετυχαίνει τουλάχιστον ένα γκολ στα περισσότερα απ’ αυτά. Το 1970-71 που έκανε δύο σερί ήττες ως γηπεδούχος με 1-0 από τον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό, σκόραρε στο τρίτο ματς κι ας το έχασε κι αυτό (1-2 από την Προοδευτική). Δύο σερί παιχνίδια χωρίς γκολ στο Φάληρο είχε και στα πλέι οφ του 2009-10 (0-1 από τον ΠΑΟΚ και 0-0 με τον Άρη), αλλά σκόραρε στο πρώτο της επόμενης χρονιάς (2-0 την Κέρκυρα).

Τώρα κινδυνεύει να σημειώσει μια πρωτοφανή αρνητική παράδοση αν δεν σκοράρει στο επόμενο ματς στο Καραϊσκάκη (με τον ΠΑΟΚ στις 10 Μαΐου).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News