AEK: Οι απαντήσεις του «ξοφλημένου» Περέιρα

AEK: Οι απαντήσεις του «ξοφλημένου» Περέιρα

Ο Ρομπέρο Περέιρα έκλεισε τα αυτιά του σε όσα ακούστηκαν για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και οι αριθμοί του αποτυπώνουν την αλήθεια

Ο Ρομπέρτο «Τούκου» Περέιρα, ήταν πέρυσι για πολύ μεγάλο διάστημα στο επίκεντρο της κριτικής στην ΑΕΚ. Αυτά που είχε ακούσει ο Αργεντινός, με θητεία σε Ρίβερ Πλέιτ, Ουντινέζε, Γι ουβέντους και Γουότφορντ, δεν είχαν προηγούμενο. «Τελειωμένος», «σαπάκι», «ξοφλημένος», «κάθεται στο συμβόλαιο και κοροϊδεύει», ήταν μερικά εξ αυτών.

Κανένας δεν είχε υπολογίσει ότι προερχόταν από διάστημα απουσίας, δεν είχε κάνει κανονική προετοιμασία και χρειαζόταν χρόνο και τρόπο. Ηταν «παρών» και στο εφιαλτικό 6-0 απ’ τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και -όπως ήταν φυσικό- τον πήρε και τον σήκωσε. Το καλοκαίρι έκανε κανονικά προετοιμασία. Ο Μάρκο Νίκολιτς είδε τι μπορεί να του προσφέρει ο 35χρονος φέτος μέσος και τον έβαλε στα καλοκαιρινά προκριματικά μέχρι που τον… ξεζούμισε.

Ο τραυματισμός του στη ρεβάνς με τον Αρη Λεμεσού τον κράτησε εκτός για σχεδόν δύο μήνες. Επέστρεψε και έπαιξε για ένα λεπτό κόντρα στη Σάμροκ Ρόβερς κι η επα νεμφάνισή του με τη Φιο ρεντίνα ήταν εντυπωσιακή. Η παρουσία του στην Τουρκία με τη Σαμσουνσπόρ συγκλο νιστική. Oταν ήρθαν ξανά τα ντέρμπι των πλέι οφ ήταν και πάλι εκεί. Στο βασικό σχήμα. Κόντρα στον Ολυμπιακό έπαι ξε για 63’. Αυτός έκλεψε την μπάλα, βγήκε στην κόντρα και δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Κοϊτά.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ξανά βασικός. Απ’ τα δικά του πόδια φεύγει η μπάλα, την οποία ο Κεντζιόρα στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα του Τσιφτσή. Η ηρεμία του με την μπάλα στα πόδια, το πώς βλέπει το γήπεδο και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολο κληρώνεται, αλλά δεν δείχνει να είναι «αλλού» και δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αποτελούν το πιο λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Μάρκο Νίκολιτς τα είδε απ’ το καλοκαίρι και τότε είχε πει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει για να βγει στο χορτάρι αυτό που έχει στο μυαλό του. Η πράξη τον δι καιώνει στο απόλυτο.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Sportday της Τετάρτης (22/04)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News