Ολυμπιακός: Οι σημαντικές αποφάσεις για Μπότη, Καλογερόπουλο, Κωστούλα
Ο Ολυμπιακός αναμένει απαντήσεις από Μπότη και Καλογερόπουλο, ενώ ζυγίζει τις καταστάσεις για τον Κωνσταντίνο Κωστούλα, προσπαθώντας να βρει τις καλύτερες, πιο αποδοτικές και πιο δίκαιες φόρμουλες.
Εχει προκύψει μια βάσιμη κουβέντα για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ασχοληθεί τελευταία σε επίπεδο επιμονής μέχρι το «deal» με τους σημαντικότερους Ελληνες που ήταν διαθέσιμοι και φαινομενικά ικανοί για το «big 4», βλέπε Τεττέη – Παντελίδη, Καλοσκάμη, Τσάπρα…
Από την άλλη, βέβαια, στο λιμάνι δεν υπάρχει και κάποιο μεγάλο ζήτημα εντοπιότητας, καθώς οι Τζολάκης, Ρέτσος, Μουζακίτης είναι παίκτες ενδεκάδας, ενώ ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής. Παράλληλα, στο ρόστερ υπάρχουν κι άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές, ενώ το πρότζεκτ προέβλεπε την καθιέρωση μερικών ακόμα προϊόντων της ακαδημίας, αν και αυτό φέτος δεν ευδοκίμησε.
Ενα από τα πολύ ενδιαφέροντα πρότζεκτ, είναι αυτό του Νίκου Μπότη. Του 22χρονου ταλαντούχου γκολκίπερ, ο οποίος αθόρυβα προήχθη σε δεύτερο, αν και αυτό δε φάνηκε στην πράξη, καθώς ο Τζολάκης είναι δικαιολογημένα ακλόνητος.
Το συμβόλαιο του νεαρού φτάνει στη λήξη του και -σε αντίθεση με την πρόθεση της ομάδας- η παραμονή του στον Ολυμπιακό δεν είναι δεδομένη. Ξέρει ο Μπότης πως όσο υπάρχει Τζολάκης, αυτός δε θα βρει την ευκαιρία να πάρει γάντια βασικού, ενώ ακόμα κι αν ο Χανιώτης κίπερ αποχωρήσει, τότε η ομάδα θα στραφεί στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα με βλέψεις βασικού.

Ο πρώην πορτιέρε της Ιντερ, λοιπόν, κάνει σκέψεις. Εχει, μάλιστα, κι ένα ανταγωνιστικό μειονέκτημα, καθώς παρότι 100% Ελληνας, στις λίστες της UEFA δεν αναγνωρίζεται ανάλογα, καθώς δε συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια σε ακαδημίες της χώρας.
Ο Ολυμπιακός αναγνωρίζει το ταλέντο του και ορθώς προσπαθεί να τον κρατήσει, όμως οι δρόμοι είναι δύο και δεν υπάρχει τρίτος: ο πρώτος είναι να βρεθεί ένας καλός δανεισμός, που θα του υπόσχεται θέση βασικού σε ικανοποιητικό επίπεδο, έτσι ώστε να δοκιμαστεί και να επιστρέψει ενισχυμένος. Καθότι άπειρος, βέβαια, αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση.
Ο άλλος είναι να του δώσει πραγματικά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, καθιερώνοντάς τον ως δεύτερο και δίνοντάς του έναν αριθμό παιχνιδιών. Παράλληλα πρέπει να τον κάνει να καταλάβει πως αυτός θα πάρει τα γάντια αν κάποια στιγμή χρειαστεί να απουσιάσει ο Τζολάκης, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να πάρει πόντους για να υπολογίζεται και ως αντικαταστάτης του μελλοντικά. Η υπόθεση, όμως, δεν είναι απλή, καθώς ο Μπότης πρέπει να πειστεί πως έχει πραγματικά την εμπιστοσύνη του κλαμπ, αλλά και να πιστέψει στον εαυτό του και στην ικανότητά του να γίνει κάποτε βασικός σε έναν σύλλογο που οι περισσότεροι παίκτες της θέσης του ονειρεύονται.
Κάποιες φορές, πάντως, και ιδίως σε τέτοιες ηλικίες, δεν είναι κακό το να έχεις ένα… τέτοιο κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου.
Οι δύο στόπερ
Ανάλογη είναι και η περίπτωση του -πολύ καλού του φίλου- Αλέξη Καλογερόπουλου, ο οποίος μένει χωρίς ομάδα το καλοκαίρι και έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης από τους Πειραιώτες. Αυτή τη στιγμή, είναι τέταρτος στην ιεραρχία των αμυντικών, αρκετά πίσω από τους άλλους τρεις, και σκέφτεται το μέλλον του, καθώς έχει ενδιαφέρον κι από καλές ομάδες του εξωτερικού.
Στην περίπτωσή του, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αν έχει λάβει την υπόσχεση πως θα διατηρήσει αυτή τη θέση στην ομάδα, το να επιμείνει είναι μάλλον μια καλή ιδέα. Δεν απέχει τόσο πολύ από το να γίνει ενεργό μέλος του ρόστερ και δεν είναι πολλοί οι Ελληνες της θέσης του που μπορούν να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, όλοι οι υπόλοιποι είναι… διεθνείς με την ανδρών.
Και άλλος ένας: ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, ο οποίος ανήκει στον ΟΦΗ, με τον Ολυμπιακό να έχει στα χέρια του το «κουμπί», που αν το πατήσει θα τον κάνει ξανά δικό του. Η βελτίωσή του φέτος είναι τεράστια και στον Πειραιά εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του, η οποία πιθανότατα σχετίζεται και με αυτή του Καλογερόπουλου.

Αν ο ένας αποχωρήσει, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ο άλλος να επιστρέψει. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτές τις θέσεις του ρόστερ ο Ολυμπιακός έχει επιλογές Ελλήνων και μάλιστα δικών του παιδιών, τις οποίες δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- «Πυρά» ΕΚΑ Μπάσκετ για Λιόλιο: «Ενδιαφέρεται να ποδηγετήσει κάθε μπασκετική δράση»
- Champions League πόλο ανδρών: Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού μετά τη σπουδαία νίκη
- ΠΑΟΚ: Κάτι τρέχει με τον Μαντί Καμαρά!
- AEK: Οι απαντήσεις του «ξοφλημένου» Περέιρα
- ΠΑΟΚ: Πότε είναι η μεγάλη ρεβάνς με την Μπιλμπάο - Τι χρειάζεται για να σηκώσει το ευρωπαϊκό
