ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ: «Ήταν η προσωποποίηση της αρετής στη γη»

Η ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον θάνατο του Γιάννη Κωστάλα…

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Κωστάλας, Βετεράνος μπασκετμπολίστας του Τυφώνα, ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και στην Αμερική με τη δράση του στην κοινωνία και το αθλητικό κομμάτι. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, γνώριζε προσωπικά τον Γιάννη Κωστάλα και έγραψε το δικό του μήνυμα μετά την είδηση του θανάτου του τελευταίου, τονίζοντας:

«Ήταν η προσωποποίηση της αρετής στη γη. Μόνιμος κάτοικος και επιχειρηματίας της Νέας Υόρκης, επί σειρά δεκαετιών ο Γιάννης Κωστάλας βοηθούσε στον υπερθετικό βαθμό τους συμπατριώτες μας όποτε ήταν στα μέρη του χωρίς να ζητήσει ποτέ αντάλλαγμα. Κυρίως βοηθούσε όσους είχαν σχέση με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ.

Στο τρομοκρατικό κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους παραχώρησε το κατάστημά του σε πυροσβέστες και αστυνομικούς για ολόκληρους μήνες προκειμένου να ξεκουράζονται εκεί, ενώ τους βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε. Για το λόγο αυτό οι Αμερικάνοι τον χαρακτήρισαν “ήρωα”.

Ο μπάρμπα Γιάννης μας, το “καμάρι” μας, που ένωνε του πάντες δεν είναι πια εδω. Με δάκρυα σε αποχαιρετάμε. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News