Ολυμπιακός: Η Premier League θα κρίνει τον δρόμο προς το Champions League
Η τελευταία αγωνιστική της Premier League δεν αφορά μόνο την Αγγλία, αλλά επηρεάζει άμεσα και τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.
Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της ημέρας, καθώς από την τελική κατάταξη στην Αγγλία θα ξεκαθαρίσει από ποιο σημείο θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για είσοδο στη League Phase του Champions League.
Το βασικό βλέμμα στρέφεται στην Άστον Βίλα και την εκτός έδρας αναμέτρησή της απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα ή συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση της Premier League.
Το σενάριο που ευνοεί τον Ολυμπιακό
Αν η Άστον Βίλα τερματίσει τελικά στην πρώτη τετράδα, τότε ο Ολυμπιακός θα αποφύγει έναν επιπλέον προκριματικό γύρο στο Champions League.
Σε αυτή την περίπτωση, οι Πειραιώτες θα μπουν στη διοργάνωση από τον τρίτο προκριματικό γύρο, με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 4 ή 5 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως η καλοκαιρινή προετοιμασία θα ξεκινήσει πιο αργά, με την πρώτη συγκέντρωση να προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου και λίγες ημέρες αργότερα την αποστολή να αναχωρεί για την Ολλανδία.
Αν όμως το αγγλικό σενάριο δεν εξελιχθεί υπέρ του Ολυμπιακού, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να δώσουν ακόμη έναν προκριματικό γύρο νωρίτερα, με αποτέλεσμα να αλλάξει συνολικά το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας.
Αλλάζει όλο το καλοκαιρινό πλάνο
Στο δεύτερο σενάριο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκινήσει επίσημες υποχρεώσεις ήδη από τις 21 ή 22 Ιουλίου, κάτι που θα φέρει και πιο νωρίς την έναρξη της προετοιμασίας.
Η πρώτη συγκέντρωση τότε θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, ενώ η ομάδα θα αναχωρήσει σχεδόν άμεσα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι εξελίξεις στην Premier League επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο το ευρωπαϊκό μονοπάτι του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρο τον καλοκαιρινό προγραμματισμό των Πειραιωτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παρασκήνιο Ευρωλίγκα: Ο Μποντιρόγκα «ξέχασε» τον Γιαννακόπουλο
- ΠΑΟΚ: Το ιδιαίτερο 22ήμερο πριν τη σειρά με τον Παναθηναϊκό
- NBA: Οι Νικς έτοιμοι να βγάλουν σκούπα στους Καβαλίερς
- Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Σκαριόλο έχει έναν δρόμο και το μυαλό του
- ΠΑΟΚ: «Υπήρξαν προσφορές από τους ασπρόμαυρους για τον Μπάνκου»
