Μπενίτεθ: «Ό,τι και να γίνει, το Champions League θα καταλήξει σε χέρια Ισπανού προπονητή»
Όσα είπε ο Ράφα Μπενίτεθ ενόψει του αυριανού (30/5, 19:00) τελικού του UEFA Champions League.
Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ράφα Μπενίτεθ, μίλησε για τον φετινό τελικό του Champions League (Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ) , αναφέροντας πως ό,τι και να γίνει ένας Ισπανός προπονητής θα κατακτήσει το τρόπαιο.
Ο Μπενίτεθ δήλωσε επίσης πως ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε Λουίς Ενρίκε και Μικέλ Αρτέτα, είναι η επιβεβαίωση πως το επίπεδο των Ισπανών προπονητών είναι πολύ υψηλό.
Οι δηλώσεις που έκανε ο Ράφα Μπενίτεθ:
«Ό,τι κι αν γίνει, ένας συμπατριώτης μου θα κατακτήσει το τρόπαιο ο Λουίς Ενρίκε ή ο Αρτέτα. Είναι η επιβεβαίωση ότι το επίπεδο των Ισπανών προπονητών είναι πολύ υψηλό. Το επίπεδο των γνώσεών τους είναι ανώτερο.
Μετά η ικανότητα προσαρμογής, ήταν και χαρακτηριστικό της δικής μου καριέρας, από την Premier League μέχρι τη Serie A. Σκέφτομαι τις πορείες των Γκουαρδιόλα, Έμερι, Ιραόλα ή Φάμπρεγας, πέρα από εκείνες των Λουίς Ενρίκε και Αρτέτα. Ισπανοί προπονητές στην κορυφή σε διαφορετικές χώρες».
Για το αν έχουν ομοιότητες οι Ενρίκε και Αρτέτα: «Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και διαφορετικό τρόπο να αντιλαμβάνεται το επάγγελμα. Κοινά τους στοιχεία είναι η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και η σκληρή δουλειά για να βελτιώνονται συνεχώς».
Για το αν του λείπει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: «Είναι ένα θεαματικό περιβάλλον: γήπεδα, αγωνιστικοί χώροι, οργάνωση. Και το επίπεδο των παικτών είναι εξαιρετικά υψηλό. Όλοι θέλουν πάντα να παίζουν εκεί».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ζαν Μοντέρο: «Ο Μπαρτζώκας και το μπάσκετ του Ολυμπιακού έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου»
- ΑΕΚ Μεταγραφές: Επίσημη η επιστροφή του Ζοάο Μάριο
- Νέστος Χρυσούπολης-ΑΕΚ 0-2: Πρώτο τρίποντο στη League Phase του Κυπέλλου χωρίς να ζοριστεί
- ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0: Βροχή ναι, γκολ όχι
- ΠΑΟΚ: Τι ισχύει με την περίπτωση του Έντι Σαλσίδο
