Super League: Δεν πέρασε η πρόταση για αλλαγή του format – Παραμένει ως έχει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος
Η πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής για αλλαγή του πρωταθλήματος από το 2027/28 δεν πέρασε, ενώ η τωρινή διεξαγωγή θα παραμείνει ως έχει και την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.
Σήμερα Τετάρτη (15/7), πέραν της επιλογής του νέου προέδρου της Stoiximan Super League, στο Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας, συζητήθηκε και η πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής για μια ανανέωση της πρώτης κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης κατέθεσαν ένα πλάνο με ορίζοντα διετίας, το οποίο ουσιαστικά ανέφερε την αύξηση των ομάδων από 14 σε 16 για τη σεζόν 2026/27, αλλά και την αλλαγή διεξαγωγής του πρωταθλήματος, το οποίο θα χωριζόταν σε τέσσερα διαφορετικά γκρουπ των τεσσάρων ομάδων.
Αναλυτικά η πρόταση:
- Playoffs 1-4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια
- Playoffs 5-8 για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο
- Playoffs 9-12, με τον πρώτο της διαδικασίας να λαμβάνει ένα υψηλό πριμ
- Playouts 13-16, για τη μάχη της σωτηρίας, από την οποία θα προκύπτει ο υποβιβασμός δύο ομάδων.
Βέβαια αυτή η πρόταση δεν εγκρίθηκε, μιας και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητες 11 θετικές ψήφοι εκ των 14 συνολικών ομάδων, αριθμός που δε συγκεντρώθηκε.
Τέλος, ο τρόπος διεξαγωγής της λίγκας για τη σεζόν 2026/27 θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή σε δύο φάσεις, κανονική διάρκεια και Playoffs για την ανάδειξη πρωταθλητή, Play In για τις θέσεις 5-8 και τα Play Outs για τις έξι τελευταίες ομάδες.
Αναλυτικά:
- Playoffs 1-4, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια
- Playoffs 5-8, για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο με διαίρεση των βαθμών (διά δύο)
- Playouts 9-15, για τη μάχη της σωτηρίας, από την οποία θα προκύπτει ο υποβιβασμός δύο ομάδων
Την Πέμπτη (16/7, 21:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, με πρώτη σέντρα να έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 22/23 Αυγούστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο sportday.gr: «Το Αργεντινή – Αγγλία θα είναι ένας πόλεμος χωρίς όπλα!»
- Ολυμπιακός Μεταγραφές: Η επιλογή Σάλιακα και οι Όσο, Ντιέγκο Ρίκο!
- ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Έκλεισε ο Χατζηδιάκος, πότε θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη
- ΑΕΚ Μεταγραφές: Αυτή είναι η πρόταση της Μοντερέι για τον Πινέδα
- Πέθανε η σπουδαία Μάρω Κοντού
