ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ: «Πιθανώς να έχουμε αυτοματοποιημένο οφσάιντ στο Μουντιάλ»

Ο διευθυντής ανάπτυξης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη FIFA, Άρσεν Βένγκερ, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος καταλογισμού οφσάιντ

Το αμφιλεγόμενο γκολ του Εμπαπέ στον τελικό του Νations League, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε πιο επιτακτική από ποτέ την αναγκή για καλύτερη εξέταση μία φάσης πριν αποφασιστεί αν ήταν οφσάιντ. Ο Γάλλος πρώην προπονητής και νυν διευθυντής ανάπτυξης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη FIFA, ‘Αρσεν Βένγκερ, αναφέρθηκε σε μία καινοτομία που πρόκειται να υπάρξει στο Μουντιάλ του 2022.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εντοπισμός του οφσάιντ να “αυτοματοποιηθεί” το 2022. Δεσμεύομαι να μη μιλήσω, όμως θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη εξέλιξη στη διαιτησία», ανέφερε ο Βενγκέρ στην εκδήλωση Refereeing Days στη Γαλλία.

Η αλήθεια είναι, πως η αλλαγή αυτή συζητιέται από τον Ιουνίου του 2020 με την FIFA να υποστηρίζει ότι σχεδιάζει «να αναπτύξει ημιαυτόματη τεχνολογία για το οφσάιντ, προκειμένου να παρέχει στο VAR πρόσθετες πληροφορίες που θα απλοποιήσουν τη λήψη αποφάσεων των διαιτητών βελτιστοποιώντας την ανάλυση των εικόνων», σε μία προσπάθεια να γίνει το ποδόσφαιρο ένα άθλημα δίκαιο.

Παράλληλα, ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, αναφέρθηκε και στην πρότασή του για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάθε δύο χρόνια, «χρειάζεται να είσαι ανοιχτός και να καταλάβεις την απροθυμία, γιατί υπάρχει μια συναισθηματική πτυχή, γύρω από αυτό τουρνουά, που διοργανώνεται ιστορικά κάθε τέσσερα χρόνια. Η μεταρρύθμιση που προτείνω είναι μέρος μιας μεταρρύθμισης του ημερολογίου. Θέλω να μειώσω τον αριθμό των προκριματικών αγώνων. Εάν το κύρος συνδέεται με την απόσταση μεταξύ των διοργανώσεων, θα ήταν απαραίτητο να διοργανώνουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε οκτώ χρόνια».

 
 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News