Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Νίστρουπ για την χρησιμοποίηση του Λιβάι Γκαρσία στη ρεβάνς
Ο Δανός ποντάρει πολύ στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας για τον κρίσιμο επαναληπτικό στη Σόφια.
Τo ντεμπούτο του Λιβάι Γκαρσία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται ν’ αργήσει και δεν αποκλείεται ο 28χρονος επιθετικός να βρεθεί ακόμη και στο βασικό σχήμα στη ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ 1948 στη Σόφια.
Η τελευταία αγωνιστική παρουσία του δεν βρίσκεται πολύ μακριά χρονικά, καθώς στις 11 Ιουλίου είχε αγωνιστεί με τη Σπαρτάκ στο φιλικό ντέρμπι της Μόσχας με τη Λοκομοτίβ. Αυτό ακριβώς αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον Νίστρουπ.
Ο Νίστρουπ περιμένει απ’ τον Λιβάι να δώσει περισσότερη ένταση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και να δημιουργήσει καταστάσεις όταν μπλοκάρει το οργανωμένο επιθετικό παιχνίδι των «πρασίνων». Είναι ένας παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει ταχύτητα σε μία φάση, να επιτεθεί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να δημιουργήσει μόνος του προϋποθέσεις για γκολ.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθεί ακόμη και στην ενδεκάδα της Σόφιας. Είτε στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης είτε στην κορυφή.
Η απόκτηση του Τρινινταντιανού στράικερ, αποκαλύπτει και τον τρόπο, με τον οποίο θέλει να διαμορφώσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό ο Δανός προπονητής. Με τους Λιβάι Γκαρσία, Σίριλ Ντέσερς, Ανδρέα Τετέι και Ελμίν Ραστόντερ στο ρόστερ, οι «πράσινοι» διαθέτουν πλέον τέσσερις διαφορετικές κι εξαιρετικά ποιοτικές επιλογές για την κορυφή. Και δύσκολα μοιάζει τυχαία μία τέτοια συγκέντρωση επιθετικών.
Το 4-4-2 βρίσκεται στο… βάθος του αγωνιστικού σχεδιασμού, με τον Νίστρουπ να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφορετικά δίδυμα, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Τα πράγματα δεν είναι όπως ίσως φαντάζεστε, νομίζετε ή θεωρείτε ότι είναι
- Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Ζοφρέ Μονκαντά που είχε βρει τον Εμπαπέ όταν ήταν 12 και συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη
- ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ που έσπασε ο Τάισον κόντρα στην Άντερλεχτ
- Μπαρτσελόνα: Συμφώνησε απόλυτα με τον Ρόδρι και φουλάρει για τη βόμβα της χρονιάς
- UEFA Ranking: Απομακρύνθηκε η 10η θέση για την Ελλάδα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ
