ΑΕΚ-Athens Kallithea 4-0: Ο Βιτάλις σκόραρε στο ντεμπούτο του και ο Γκατσίνοβιτς... έπαθε Γιόβιτς

Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Athens Kallithea στο φιλικό που αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Σούπερ Καπ στις 12 Αυγούστου. Ο Βιτάλις έπαιξε βασικός και άνοιξε το σκορ, ενώ ο Γκατσίνοβιτς «ντύθηκε» εκτελεστής και με χατ-τρικ διαμόρφωσε το 4-0.

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα της Καλλιθέας με 4-0 στην Αllwyn Arena, σε φιλική αναμέτρηση που αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του Σούπερ Καπ την προσεχή Τετάρτη κόντρα στον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο του Ηρακλείου. Ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε χατ-τρικ και ο Βιτάλις σκόραρε στο (ανεπίσημο) ντεμπούτο του λίγα 24ωρα μετά τη μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια Ελλάδας.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Το φιλικό έγινε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθώς συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ενώ πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και ο Κώστας Λιάκκας, ένας τους εργαζόμενους του προπονητικού κέντρου της Ένωσης στα Σπάτα και ιδιαίτερα αγαπητός στην οικογένεια της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τη σέντρα, οι δύο ομάδες άφησαν λουλούδια στη μνήμη του αδικοχαμένου Κατσούρη, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Μάρκο Νίκολιτς άφησαν από ένα κίτρινο τριαντάφυλλο.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Ρέλβας, Πενράις, Βιτάλις, Καλοσκάμης, Ζουμπκόφ, Κουτέσα, Ζίνι, Γιόβιτς.

Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά και την επιθετική ορμή και βρήκε το γκολ από τον Βιτάλις που σκόραρε στο (ανεπίσημο) ντεμπούτο του, λίγα 24ωρα μετά από την ανακοίνωση της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, στο 17ο λεπτό Ο Ρότα δίνει στον Βιτάλις και αυτός απέφυγε τον Σταματούλλα, πέρασε και τον Μλάντεν και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ / EUROKINISSI)

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έφτασε στο 2-0 με ωραίο γκολ, με μακρινό σουτ με το δεξί, από τον Γκατσίνοβιτς.

Στο 51′ ο Γκατσίνοβιτς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τρίτο της ΑΕΚ. Ο Μάγερ έκανε το σουτ, ο γκολκίπερ της Καλλιθέας απέκρουσε και ο Σέρβος από κοντά έγραψε το 3-0.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΑΕΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Στο 70ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς έπαθε… Γιόβιτς και έφτασε στο χατ-τρικ. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα από τον Βάργκα και με εύστοχο πλασέ έκανε το 4-0 για την πρωταθλήτρια Ελλάδας μέσα σε αποθέωση.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η Καλλιθέα είχε τις δικές της φάσεις για να πετύχει το γκολ της τιμής και το 4-0 έγραψε την ιστορία του φιλικού, του τελευταίου για την ΑΕΚ πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που είναι ο τελικός του Σούπερ Καπ κόντρα στον ΟΦΗ, στην Κρήτη, στις 12 Αυγούστου (20:00).

ΑΕΚ (α’ ημίχρονο): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Ρέλβας, Πενράις, Ζούμπκοφ, Βιτάλις, Καλοσκάμης, Κουτέσα, Ζίνι, Γιόβιτς

ΑΕΚ (β’ ημίχρονο): Μπαλαμώτης, Γκεοργκίεφ, Μουκουντί, Αλεξίου, Πήλιος, Καϊρίνεν, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Μάγερ, Κοϊτά, Βάργκα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News