Αλγουαθίλ: Η ενδεκάδα και η... απλή απάντηση
Τι ανέφερε ο 55χρονος προπονητής για το ματς με τη Γιαγκελόνια, τα πλάνα του, αλλά και την παρουσία του έως τώρα στον Ολυμπιακό.
Ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ ετοιμάζεται για την επόμενη πρόκληση, αυτή της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στη League Phase του Europa League, την Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, απέναντι στη Γιαγκελόνια.
Ο 55χρονος Βάσκος προπονητής αναφέρθηκε, στη συνέντευξη Τύπου, στην ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του, μίλησε για τους συμπατριώτες προκατόχους του, ενώ ανέλυσε και τη Γιαγκελόνια.
Οσον αφορά στις εντυπώσεις του από την έως τώρα παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ιμανόλ στη συνέντευξη Τύπου:
Για τον Έσε και την 11άδα: «Για την 11άδα έχω καταλήξει λίγο ή πολύ. Μένει άλλη μία προπόνηση όχι για να μην σας πω για τον Σαντιάγκο. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω μαζί με την ομάδα. Να δοκιμάσουμε ιδέες για να βοηθήσουμε την ομάδα. Ανεξάρτητα από το τι έγινε στο προηγούμενο ματς που χάσαμε, πάντα θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα».
Για το εάν υπαρχει μυστική συνταγή: «Δεν το ήξερα αυτό. Δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν ή το Conference. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε αύριο. Οι απαιτήσεις του κόσμου, της ομάδας και των παικτών αλλά και οι δικές μου είναι πολύ μεγάλες. Δεν μας εξυπηρετεί να λέμε για τελικό αλλά το να νικήσουμε αύριο».
Για τον Ολυμπιακό και τους Βαλβέρδε και Μεντιλίμπαρ: «Έχω απεριόριση επαφή και με τον Ερνέστο και τον Μεντιλίμπαρ. Με τον Μεντιλίμπαρ δεν μίλησα αφότου υπέγραψα γιατί δεν μου φαίνετα σωστό. Ο Ερνέστο μου έχει πει το πόσο ωραίο είναι να νικάς εδώ. Αυτό που εύχομαι είναι όταν θα φύγω μετά από χρόνια να έχω την ίδια αγάπη και εκτίμηση για εκείνους».
Για τη Γιαγκελόνια: «Έχω πολύ καλή εικόνα για τη Γιαγκελόνια. Πιέζει από τους εξτρέμ.Περιμένω έναν πολύ επιθετικό αντίπαλο. Θέλουμε να ανταπεξέλθουμε αμυντικά. Όταν να έχουμε τις ευκαιρίες να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Θα περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε δυνατοί αμυντικά και αποτελσματικοί στην επίθεση».
Για την παρουσία του, αυτό το διάστημα και το πώς νιώθει ο ίδιος που ανέλαβε μια ομάδα ενώ έχει αρχίσει η σεζόν: «Είναι πολύ απλή η απάντηση. Ήρθα στον Ολυμπιακό».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μίλος Πάντοβιτς: «Είχα προβλήματα με τον χρόνο συμμετοχής μου στον Παναθηναϊκό»
- Υπεράνω Όλων: Τα «φιλαράκια», έχουν ζήσει… 17… 24… και 50 συνεχόμενα χρόνια χωρίς Πρωτάθλημα
- Γιώργος Χελάκης: Ορισμένα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο φαίνονται...
- Κωστούλας: «Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, είναι η ευκαιρία μου»
- Ντανιέλ Μπατίστα: «Νίκη αφιερωμένη στον υπέροχο κόσμο της Καλαμάτας»
