ΙΤΑΛΙΑ: «Τροχοπέδη τα προσωπικά δεδομένα για την εξάλειψη του ρατσισμού στα γήπεδα»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «Il Mattino», η ιδιωτικότητα και ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μπορούν να βάλουν «φρένο» στα σχέδιά της FIGC, για τη δραστική αντιμετώπιση εκδηλώσεων ρατσιστικής βίας.

H ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC) έχει προαναγγείλει τη λήψη δραστικών μέτρων και κυρώσεων εναντίον όσων ευθύνονται για ρατσιστικά επεισόδια μέσα στα γήπεδα.

Τους τελευταίους μήνες η έξαρση αυτών των φαινομένων, έχει προβληματίσει πολύ τους Ιταλούς. Πρόσφατα θύματα ήταν ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν και ο Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι. Μέχρι στιγμής, οι σύλλογοι ανταλάσσουν το υλικό από τις κάμερες των εγκαταστάσεων και συνεργάζονται με την Αστυνομία, ώστε να ταυτοποιούνται οι ένοχοι. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «Il Mattino», η ιδιωτικότητα και ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μπορούν να βάλει «φρένο» στα σχέδιά της. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Serie A για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν εναντίον των οπαδών που επιτίθενται σε παίκτες με ρατσιστικά σχόλια κλπ, προέκυψε ένα σοβαρό θέμα.

Επιβάλλεται να βρεθεί τρόπος για να είναι ελεύθεροι οι σύλλογοι να κοινοποιούν σε άλλους συλλόγους τα στοιχεία του ατόμου που θα αποβληθεί από τα γήπεδα χωρίς να παραβιάζουν το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής. Η επιτροπή θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα, αλλά αυτή τη στιγμή και οι 20 σύλλογοι της Serie A έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα: σε περίπτωση ενός ακόμη ρατσιστικού επεισοδίου, θα εκδοθεί ισότιμη καταγγελία από όλες τις ομάδες. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News