ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Διασώθηκαν στη Ντόχα περίπου 100 ποδοσφαιριστές ανάμεσά τους και γυναίκες

Χθες Πέμπτη 14/09 μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Ντόχα περίπου 100 ποδοσφαιριστές και γυναίκες παίκτριες για να γλιτώσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η εκρηκτική κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο, συνεχίζει να υφίσταται με πολλούς κατοίκους να δραπετεύουν για να σωθούν. Το ποδόσφαιρο στη χώρα πλέον θεωρείται επικύνδινο με τις γυναίκες αθλήτριες ειδικά να βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση.

Χθες Πέμπτη 14/09 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη μεταφορά Αφγανών, αυτή τη φορά στη Ντόχα και  πρόκειται για περίπου 100 ποδοσφαιριστές, αναμεσά τους και γυναίκες ποδοσφαιρίστριες με τη βοήθεια της Κυβέρνησης του Κατάρ και της FIFA ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά.

«Περίπου 100 ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών παικτών, βρίσκονται στο πλοίο», έγραψε στο Twitter η βοηθός υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Λόλβα Αλ Χάτερ.

Τον περασμένο μήνα, γυναίκες παίκτριες από την μικρή εθνική ομάδα του Αφγανιστάν πέρασαν τα σύνορα με το Πακιστάν. Τα κορίτσια ήταν κρυμμένα για εβδομάδες επειδή φοβόντουσαν  για καταστολή των δικαιωμάτων τους από τους Ταλιμπάν καθώς τους έχει απαγορευτεί να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News