Εθνική Ελλάδος: Ο Παυλίδης απέδειξε πως το «αύριο» έφτασε

Οι αρχηγικές δηλώσεις του Βαγγέλη Παυλίδη ήταν ακριβώς αυτές που έπρεπε να είναι και η εθνική Ελλάδος δεν πρέπει πια να φοβάται τη μετάβαση.

Για καιρό, η κουβέντα περί ανάμειξης του «αύριο» και του «χθες» της εθνικής ομάδας, ήταν λογική. Το υπερταλαντούχο νεανικό σύνολο της γαλανόλευκης χρειαζόταν ηγέτες και προστάτες όπως ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος λειτουργούσε για χρόνια ως ασπίδα και υπηρέτησε πιστά και άξια την εθνική. Δεν έγινε ούτε τυχαία ούτε άδικα αρχηγός της. 

Οι μήνες πέρασαν, τα ιπτάμενα μυαλά προσγειώθηκαν και ο «αφρός» της εθνικής ομάδας πλέον μπορεί να καθοδηγηθεί από τον ίδιο του τον εαυτό. Δεν έχει ανάγκη από καθοδήγηση ο βασικός εξτρέμ της πρωταθλήτριας Αγγλίας, ούτε ο Βαγγέλης Παυλίδης που έχει μάθει να λειτουργεί και μάλιστα ιδανικά στο πιεστικό περιβάλλον μίας τεράστιας ομάδας όπως η Μπενφίκα. 

Ο φυσικός διάδοχος του περιβραχιονίου, τα είπε ακριβώς όπως τα σκέφτεται όλος ο κόσμος, δείχνοντας πως το σύνολο πλέον δεν πετά στα σύννεφα. «Το έχουμε πει χίλιες φορές, είναι κουραστικό. Δεν φτάνει να είμαστε καλοί παίκτες. Παραλίγο να χάσουμε και το ματς. Είναι σπουδαία νίκη, αλλά τα πόδια στο έδαφος, γιατί έρχονται μεγάλα ματς. Οι άλλες δύο ομάδες, Γαλλία και Γερμανία, είναι το φαβορί. Σημαντικό που νικήσαμε εκτός έδρας, όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε με καλή απόδοση, αν και κάναμε αρκετά λάθη. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αρκετά πράγματα. Τέρμα τα μαθηματικά. Παραλίγο να την πληρώσουμε και σήμερα. Όλο το γκρουπ είναι πολύ δυνατό οφείλουμε να δείξουμε προσωπικότητα και να σταματήσουμε να λέμε η ομάδα έχει ταλέντο, έχει επίθεση, πρέπει όλοι μαζί να κάνουν επίθεση και άμυνα. Οι Εθνικές που τα κατάφεραν πριν από μας, το έκαναν γιατί πρώτα ήταν γκρουπ». 

Κάθε του λέξη ήταν προσεγμένη, στοχευμένη και μία απόδειξη πως το «αύριο» είναι τώρα. 

Οι μεταγραφές των Ελλήνων στην ελίτ της Ευρώπης δε βελτιώνουν απλά την ποιότητα του συνόλου. Κάθε παιχνίδι του Τζόλη, του Τζολάκη και του Κωστούλα στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι μία ακόμα παράσταση. Κάθε παιχνίδι του Καρέτσα στη Μπουντεσλίγκα, του Δουβίκα στο Καμπιονάτο… Μέρα με τη μέρα, λοιπόν, τόσο όταν είναι μαζί, όσο κι όταν είναι ξεχωριστά, οι Έλληνες χτίζουν προσωπικότητα και μέταλλο. Η πρώτη ύλη υπήρχε. Τώρα, χτίζεται το… από πάνω. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News