Λιονέλ Μέσι: Σεσκ Φάμπρεγας, το «καρφί» και η αναζήτηση του Leonardo Mecci

Λιονέλ Μέσι: Σεσκ Φάμπρεγας, το «καρφί» και η αναζήτηση του Leonardo Mecci

Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται για το τελευταίο τανγκό με την Αργεντινή (02:00 κόντρα στο Μπενίν) και ο χρόνος γυρίζει πίσω τότε που τον αναζητούσαν οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα χωρίς να ξέρουν καν το όνομα του

Ο Λιονέλ Μέσι θα κάνει απόψε (02:00/ΕΡΤ Sports 2) την Αργεντινή να κλάψει στο φιλικό κόντρα στο Μπενίν. Θα είναι η τελευταία του εμφάνιση με την «αλμπισελέστε», έχοντας ξεκινήσει την πορεία του χάρη στον Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο «Pulga» έφυγε πολύ μικρός από το Ροζάριο της Αργεντινής για να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στη διάσημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη «La Masia».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 του 2003, ο Σεσκ Φάμπρεγας, τότε συμπαίκτης του Μέσι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, φέρεται να είπε σε ανθρώπους της αργεντίνικης αποστολής μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία ότι «ο καλύτερός σας παίκτης είναι στην Μπαρτσελόνα και είναι ιδιοφυΐα».

Εκείνοι δεν ήξεραν και άρχισαν να ψάχνουν.  Ο υπάλληλος της αργεντίνικης ομοσπονδίας, Ομάρ Σούτο, ήταν αυτός που ανέλαβε την έρευνα, όπως αναφέρει στο βιβλίο του, «Messi and Everything Else», ο Αργεντίνος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σέρχιο Λεβίνσκι. Το έκανε μέσω τηλεφωνικού καταλόγου του Ροζάριο και βρήκε την οικογένεια του. Ωστόσο στο τηλεφώνημα που έκανε αναζητούσε τον… Λεονάρντο. Η απάντηση που πήρε ήταν: «Δεν τον λένε Λεονάρντο, τον λένε Λιονέλ».

Τα λάθη συνεχίστηκαν. Σύμφωνα με τον Λεβίνσκι, η ομοσπονδία είχε στείλει φαξ στην Μπαρτσελόνα ζητώντας πληροφορίες για έναν παίκτη με το επώνυμο «Mecci», θεωρώντας ότι ίσως είχε ιταλική καταγωγή.

Τελικά κατάφεραν να τον βρουν και τον έφεραν στις μικρές Εθνικές της Αργεντινής, αφήνοντας εκείνες της Ισπανίας. Αρχικά δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Μάλιστα σε μερικά ματς έμενε και στον πάγκο. Τελικά το σκηνικό άλλαξε, με την βοήθεια και της Μπαρτσελόνα.

Οι κρίσεις με την Εθνική ήταν πολλές, σαν και αυτή του 2016, όταν ανακοίνωσε πως αποχωρεί μετά τον χαμένο τελικό του Copa America, στα πέναλτι, κόντρα στη Χιλή, όπου ήθελε επιτέλους τον πρώτο του διεθνή τίτλο.

Τα πάντα άλλαξαν με την έλευση του Λιονέλ Σκαλόνι στον πάγκο της Εθνικής, το 2018. Συζήτησε με τον Λιονέλ Μέσι κι έφτιαξε μια ομάδα γύρω του, ενώ ταυτόχρονα τον απελευθέρωσε από το βάρος που είχε να πετύχει με τους αλμπισελέστε. Έτσι ήρθε η κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αλλά και οι δύο σερί τίτλοι του Copa America.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News