Σαχτάρ - ΑΕΚ 3-1: Όλα στραβά κι ανάποδα
Η ΑΕΚ προηγήθηκε, αλλά η Σαχτάρ έφερε τούμπα το ματς και επικράτησε 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το φτηνό γκολ από λάθος του Μπρινιόλι κι αφού η Ένωση έπαιζε με 10 γιατί ο Γιοβιτς άργησε να βγει, «γύρισε τον διακόπτη» για την ουκρανική ομάδα.
Την ευκαιρία να πάρει έστω ένα βαθμό πέταξε στα σκουπίδια η ΑΕΚ στο Λονδίνο. Αν και προηγήθηκαν με τον Μάγερ οι «κιτρινόμαυροι», η Σαχτάρ απάντησε γρήγορα και στο δεύτερο μέρος έφτασε στην ανατροπή (3-1), τιμωρώντας την ελληνική ομάδα για τα λάθη της. Επόμενο ματς της ΑΕΚ με την Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη Τρίτη, στις 22:00.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Η «Ένωση» μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό άγγιξε το προβάδισμα, όταν ο Μουκουντί σημάδεψε το δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάγερ.
Οι Ουκρανοί απάντησαν στο 9′, καθώς ο Άλισον απέφυγε τον Πήλιο και επιχείρησε πλασέ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι.
Στο 14′ ο Μαρίν πραγματοποίησε όμορφη ενέργεια, όμως ο Γιόβιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά τη φάση, στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας.
Η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» απέφερε καρπούς στο 28′, όταν ο Πήλιος έκλεψε την κατοχή, προχώρησε από αριστερά και γύρισε στον Μάγερ, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πλασέ στην κίνηση.
Η αντίδραση της Σαχτάρ ήταν άμεση, αφού στο 33′ καταλογίστηκε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέλβας στον Άλισον, έπειτα από εξέταση της φάσης.
Ο Πεδρίνιο ανέλαβε την εκτέλεση στο 34′ και ισοφάρισε σε 1-1, παρά την καλύτερη παρουσία της ελληνικής ομάδας μέχρι εκείνο το σημείο.
Στο 38′ οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, όταν η σέντρα-σουτ του Πέδρο Ενρίκε κατέληξε στο δοκάρι, ενώ λίγο πριν από την ανάπαυλα ο Ζίνι αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Η ΑΕΚ επέστρεψε αποφασισμένη από τα αποδυτήρια και στο 49′ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Πήλιος βρέθηκε απέναντι στον Ρίζνικ ύστερα από κάθετη πάσα του Γιόβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Στο 56′ ο αντίπαλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρίν, διατηρώντας την ισορροπία.
Ακολούθησε άστοχη κεφαλιά του Μουκουντί, προτού η Σαχτάρ απειλήσει στο 64′ με τον Οτσερέτκο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο έπειτα από λανθασμένη έξοδο του Μπρινιόλι.
Στο 80′ κι αφού η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίκτες καθώς ο Γιόβιτς άργησε να βγει για να μπει ο Βάργκα με αποτέλεσμα ο Ούγγρος να περιμένει, ο Τομπίας με σουτ από πολύ δύσκολη θέση από τα δεξιά, ξεγέλασε τον Μπρινιόλι που είχε λάθος θέση κι έκανε κακή εκτίμηση και έφερε τούμπα το ματς.
Το τελειωτικό χτύπημα για την ΑΕΚ σε ένα ματς που είχε στραβώσει ήρθε στο 86ο λεπτό με τον Μεντόζα να κάνει το 3-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.
ΣΑΧΤΑΡ: Ρίζνικ, Τομπίας, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Ενρίκε, Οτσερέτκο, Άλισον (88′ Φερέιρα), Μάρλον (82′ Ναζαρίνα), Νέβερτον (63′ Μεντόσα), Πεδρίνιο (63′ Ισάκε), Ελίας (88′ Μεϊρέλες).
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μάγερ (71′ Ζοάο Μάριο), Βιτάλις (78′ Κάιρινεν), Μαρίν (83′ Ζούμπκοφ), Κοϊτά, Ζίνι (71′ Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς (79′ Βάργκα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ζενεσιό: «Κορυφαίος σύλλογος του ελληνικού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός»
- Κόντης: «Θέλουμε να κάνουμε τη Ρεν να υποφέρει»
- Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο λόγος που αποβλήθηκε με μία τεχνική ποινή ο Μπαρτζώκας
- Υπεράνω Όλων: Για την ομάδα του Πειραιά τίποτε δεν είναι αδύνατον!
- ΠΑΕ Καλαμάτα: Χωρίς κόσμο του ΟΦΗ ο αγώνας στη Νεάπολη
