Ολυμπιακός: Η δεύτερη ζωή του Σαντιάγκο Έσε

Η παρουσία του Γκουστάβο Πουέρτα αφαιρεί βάρος και λεπτά από τον καταπονημένο Σαντιάγκο Έσε.

Σε γενικές γραμμές δεν είναι ευχάριστο για έναν βασικό και σχεδόν αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή το να καταλαβαίνει πως κάποιος Κολομβιανός ήρθε από την Ισπανία για του «φάει» τη θέση στην ενδεκάδα. Σε γενικές γραμμές γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δε σταμάτησε… στιγμή να αγωνίζεται, καθώς προερχόταν από μία ήδη γεμάτη σεζόν στην Αργεντινή και το φθινόπωρο τον βρήκε καθιερωμένο με το «καλημέρα» στον Πειραιά.

Ο Λατίνος χαφ  πήγε μέχρι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας πως για εκείνον τα πολλά παιχνίδια είναι ευλογία. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι πρώτα άνθρωποι. Η κούραση φάνηκε στο κορμί και στο παιχνίδι του την προηγούμενη σεζόν και σε μεγάλο βαθμό περιόρισε και την εξέλιξή του, με αποτέλεσμα να δεχτεί κριτική περί στασιμότητας.

Μετά την έλευση του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, ο Έσε πήρε 23 λεπτά κόντρα στον ΟΦΗ, 77 κόντρα στη Γιαγκελόνια, μηδέν κόντρα στον Λεβαδειακό και μερικά δευτερόλεπτα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του στην ενδεκάδα για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, ήταν εντυπωσιακή.

Βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο όπως στις καλύτερες μέρες του και απέδειξε πως είναι παίκτης Ευρώπης, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έτσι κι αλλιώς, στον Έσε ταιριάζουν περισσότερα τα «σκληρά» παιχνίδια, που απαιτούν πρώτα τρεξίματα και μετά τεχνική.

Το διάστημα ξεκούρασης, πρωτοφανές για τον ίδιο, του έκανε καλό. Και ο ρόλος του ως αρχικά τρίτος χαφ, που θα παίρνει όμως αρκετά λεπτά λόγω των τριών διοργανώσεων, του πάει. Υπό αυτή τη συνθήκη, ο 24χρονος ετοιμάζεται ηια μια σεζόν στην οποία θα αγωνίζεται κατά κύριο λόγο σε ματς που του πάνε και μπορούν να τον αναδείξουν περισσότερο. Παράλληλα, θα προσφέρει υγιή ανταγωνισμό στις θέσεις του άξονα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News