ΜΙΚΕΛ ΑΡΤΕΤΑ: «Θα χειροτερέψει αν δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, με αφορμή την απομάκρυνση του Στιβ Μπρους από τον πάγκο της Νιουκάστλ και τα όσα αποκάλυψε για τα άσχημα σχόλια που έχει δεχτεί, εξέφρασε την αγανάκτησή του σχετικά με τον αντίκτυπο της κριτικής στους προπονητές.

Ο Στιβ Μπρους μετά την απόλυσή του από τη Νιουκάστλ, αποκάλυψε πως ίσως αυτή να ήταν η τελευταία ομάδα που αναλαμβάνει στο ποδόσφαιρο λόγω της κριτικής και των κακόβουλων σχολίων που έχει δεχτεί αυτός και η οικογένειά του. 

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του δηλώνοντας πως τέτοια σχόλια αποτελούν τροχοπέδη στο επάγγελμα και αποθαρρύνουν τους προπονητές να συνεχίσουν την καρίερα τους σε αυτόν τον τομεά τονίζοντας πως χρειάζονται προστασία.

«Έχω πολλούς φίλους που κάνουν τα μαθήματα και  αμφιβάλλουν αν θέλουν να γίνουν προπονητές ή αν είναι καλύτερο να είναι βοηθοί ή κάτι άλλο και οι έμπειροι μάνατζερ σκέφτονται να μην το ξανακάνουν». είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν θα πρέπει να αφήσεις την κριτκή να σε καταβάλλει:

«Για μένα αυτό δεν μπορεί να είναι το εμπόδιο, νομίζω ότι και η απόλαυση είναι τόσο μεγάλη, που δεν πρέπει να σε σταματήσει αλλά νομίζω ότι θα χειροτερέψει αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Εάν επηρεάζεστε από κάθε άποψη στη ζωή σας σήμερα δεν πρόκειται να είστε ευχαριστημένοι με ό,τι κάνετε.».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News