ΡΑΧΙΜ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ: Έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο

Με μπροστάρη τον Ραχίμ Στέρλιγκ η Αγγλία κατέγραψε την πρώτη νίκη της σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Αγγλία έσπασε επιτέλους την κατάρα των 9 Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στα οποία συμμετείχε χωρίς να νικήσει στην πρεμιέρα. Ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 2ο ημίχρονο της έδωσε τη νίκη απέναντι στην Κροατία με 1-0 στην 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2020.

Τα τρία λιοντάρια έκαναν το χρέος τους στο Γουέμπλεϊ και τώρα ετοιμάζονται για το ντέρμπι με τη Σκωτία την Παρασκευή, την ώρα που οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τους Τσέχους την ίδια ημέρα.

Το τέρμα του Στέρλινγκ ωστόσο πέραν της νίκης που χάρισε στην εθνική του ομάδα, ξύπνησε και χιλιάδες αναμνήσεις στον μικρό Ραχίμ που στα πρώτα χρόνια της ζωής του ζούσε λίγα μόλις μέτρα από το επιβλητικό Στάδιο του Λονδίνου. Μια σύμπτωση που με όρους ποδοσφαιρικής νομοτέλειας θα μπορούσε να αποτελεί και ένα είδος δικαίωσης…

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης μιλώντας στους δημοσιογράφους του BBC Sports, ο 27χρονος άσος αποκάλυψε:«Πάντα έλεγα ότι αν έπαιζα στο Γουέμπλεϊ σε ένα μεγάλο τουρνουά έπρεπε να σκοράρω και είναι υπέροχο να το κάνω επιτέλους». Και πράγματι αν αναλογιστεί κανείς πως η πόρτα του σπιτιού στο οποίο μεγάλωσε ερχόμενος με την οικογένεια του ως μετανάστης από τη Τζαμάικα, απέχει μόλις 523 γιάρδες από τις πύλες του γηπέδου (δηλαδή 478,231 μέτρα!), το Γουέμπλει και η ίδια η ζωή σίγουρα χρωστούσε στον Στέρλινγκ ένα γκολ…

Η «ευλογημένη κατάρα» του Στέρλινγκ

Ο βίος του Ραχίμ Στέρλινγκ θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, καθώς διέπεται από όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν μια κινηματογραφική ταινία επιτυχημένη. Δράμα,προκλήσεις, παιδικά τραύματα, φτώχεια και εξαθλίωση, για να επέλθει η δόξα, η επιτυχία και η καταξίωση και εν τέλει η κάθαρση. Γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου του 1994 στους χωμάτινους δρόμους της εξωτικής Τζαμάικα, μεγάλωσε στο Κίνγκστον μέχρι τα 6 του χρόνια.

Έπειτα σε δύο τρεις μικρές αποσκευές αλλά γεμάτες όνειρα, η οικογένειά του μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σε μια κακόφημη γειτονιά του Λονδίνου. Η σπίθα του μικρού Ραχίμ που ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της ζωής είχε ήδη ανάψει. Οι συνθήκες ωστόσο δεν ήταν ιδανικές, καθώς στη νέα του πατρίδα, οι αποβολές από το σχολείο για λόγους κακής συμπεριφοράς ήταν κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο.

Ο Κρις Μπέσκι, δάσκαλος του Ραχίμ τότε, ομολογεί: «Τον θυμάμαι όταν ήρθε στο Vernon House School. Υπήρχαν προβλήματα με τη συμπεριφορά του και τον έδιωξαν από το δημοτικό. Τον θυμάμαι να είναι παθιασμένος και να έχει τσαγανό μέσα του. Του είπα ότι έτσι όπως είναι ο χαρακτήρας του είτε στα 17 θα παίζει για την εθνική Αγγλίας, είτε θα είναι φυλακή».

Το ποδόσφαιρο ήταν το μοναδικό του καταφύγιο με το διαμπερές ταλέντο του να γίνεται αμέσως αντιληπτό από την ΚΠΡ για να ακολουθήσουν συμμετοχές με το εθνόσημο της Αγγλίας στις μικρότερες κατηγορίες. Το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων για το πρόσωπο του δεν άργησε να έρθει, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και η Φούλαμ να κάνουν προσπάθειες να τον αποκτήσουν. Τελικά, ύστερα από έναν χρόνο οι Reds ήταν εκείνοι που πλήρωσαν περίπου 1.600.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Οι αγωνιστικές του παρουσίες με την κόκκινη φάνελα μόνο αδιάφορο δεν άφησαν και τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με την υπόδειξη του οποίου η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την απόφαση να τον εντάξει στο ρόστερ της δίνοντας στην Λίβερπουλ 44.000.000 ευρώ.

Κάτω από τις οδηγίες του Καταλανού τεχνικού, ο Στέρλινγκ -παρά την αμφισβήτηση που βίωσε- βελτίωσε αναμφίβολα τις τοποθετήσεις του στο γήπεδο, στο κοντρόλ του, στον τρόπο με τον οποίο κινείται κατάλληλα με ή χωρίς την μπάλα, ακόμα και την μεγαλύτερη ευκολία με την οποία σκοράρει ακολουθώντας το πλάνο της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε υπερήφανο τον πιτσιρικά εαυτό του και συνάντησε το πεπρωμένο του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News