ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΚΑΡΕΜΠΕ: Σοκ! Ο προπάππους του ήταν φυλακισμένος σε ζωολογικό κήπο

Ο προπάππους του Κριστιάν Καρεμπέ, Γουίλι, είχε εκτεθεί ως «κανίβαλος» σε ζωολογικό κήπο του Αμβούργου. Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις του στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Κριστιάν Καρεμπέ, πρώην ποδοσφαιριστή και νυν Συμβούλου Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που αποκάλυψε πως ο προπάππους του έζησε στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ του Αμβούργου. Εκεί, τη δεκαετία του 1930 είχαν συμβεί αγριότητες, με τον Γουίλι Καρεμπέ, προπάππου του Κριστιάν να είναι φυλακισμένος και να εκτίθεται, όπως ακριβώς γινόταν με τα ζώα.

 

«Ο Γουίλι Καρεμπέ, μαζί με άλλους συμπατριώτες του, πήγαν στο Παρίσι το 1931 με πρόσχημα ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης». Οι άνθρωποι αυτοί είχαν καταγωγή από τη Νέα Καληδονία. Εκεί φυλακίστηκαν και έγιναν προϊόντα έκθεσης ως κανίβαλοι, κουνώντας μπαστουνια και βγάζοντας κραυγές.

Ο ζωολογικός κήπος του Αμβούργου τους εξαγόρασε, παρουσιάζοντάς τους ως τους τελευταίους κανίβαλους των νοτίων θαλασσών, βάζοντάς τους να κάνουν παραστάσεις, όπως ακριβώς και τα ζώα, για διασκέδαση.

«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο για αυτούς» συνεχίζει ο Καρεμπέ, που έμαθε για το συγκεκριμένο συμβάν, μέσω ενός μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 1998, από τον Ντιντιέρ Ντένινκς και τίτλο «Cannibale».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News