ΜΑΡΚ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: Κανένα πέναλτι στον Μάνταλο - Καμία αποβολή στον Ρότα - Όλα καλά στην Τούμπα

Λάθη σε ΟΑΚΑ είδε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να μη βλέπει πέναλτι στον Μάνταλο, από την άλλη στην Τούμπα όλα τα είδε καλά.

Για όσα έγιναν την 8η αγωνιστική της Super League μίλησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος είδε λάθος στο πέναλτι του Μάνταλου αλλά όχι στο φάουλ του Ρότα, ενώ στην Τούμπα, παρά τις αντιδράσεις του Απόλλωνα Σμύρνης, όλα ήταν σωστά.

Για το ματς της Τούμπας: 

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, καθώς ο αμυντικός στρέφει το σώμα του μακριά από την μπάλα και αυτή χτυπά το χέρι που ήταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα. Επομένως δεν κάνει το σώμα του μεγαλύτερο.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή καθώς ο αμυντικός είναι απρόσεκτος στη διεκδίκηση της μπάλας και βρίσκει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίξει την μπάλα». 

Για το ματς στο ΟΑΚΑ: 

«Το VAR δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η διεκδίκηση δεν ήταν μέσα στην περιοχή,ούτε περίπτωση κόκκινης κάρτας. Η ΚΕΔ είχε σαν πρώτη εντύπωση ότι αυτό ήταν ένα απερίσκεπτο φάουλ και το σταμάτημα μίας πολλά υποσχόμενης επίθεσης, καθώς ο αμυντικός δεν αγγίζει την μπάλα κατά την διεκδίκηση. Ωστόσο αφού εξετάσαμε άλλες διαθέσιμες γωνίες μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο επιθετικός κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό για να ξεκινήσει την επαφή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη.

Η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι αυτό είναι πέναλτι καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δύο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας μετά από μία τέτοια επαφή μεταξύ των παικτών».

Για το ματς στο Αγρίνιο: 

«Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού ο τερματοφύλακας διεκδίκησε την μπάλα από τον επιθετικό μέσα στην περιοχή. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε επανεξέταση για πέναλτι κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό είναι ένα πέναλτι καθώς ο επιθετικός παίρνει την κεφαλιά πριν ο τερματοφύλακας τον χτυπήσει χωρίς να αγγίξει την μπάλα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ο Άγγλος αρχιδιαιτητής:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News