ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: Σαν σήμερα, 70 χρόνια πριν έγιναν τα επίσημα εγκαίνια

Η ιστορία του θρυλικού γηπέδου Χαριλάου που το 2004 μετονομάστηκε σε Κλεάνθης Βικελίδης

Ο Άρης ετοιμάζεται για την αυριανή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την έναρξη των επαφών για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου. Ωστόσο δεν ξεχνάει το παρελθόν, καθώς σαν σήμερα στις 4 Νοεμβρίου 1951 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου Χαριλάου. (H κεντρική φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα retro 1914)
 
Η ΠΑΕ Άρης δεν ξέχασε την σημαντική αυτή μέρα και με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε με τους φίλους του Άρη τις αναμνήσεις, μαζί με μία ιστορική φωτογραφία από τα εγκαίνια. 
 

Χτίστηκε το: 1951 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)

Ρεκόρ θεατών: 27.500 (Αρης – ΑΕΚ, στις 11/3/1979)

Ιδιοκτησία: ΑΣ Αρης

Αυτό κι αν είναι πάντως ένα γήπεδο με Ιστορία! «Σπίτι» του ποδοσφαιρικού Αρη, το Χαριλάου πήρε το όνομά του όπως και η περιοχή από τον Επαμεινώνδα Χαρίλαο, επιχειρηματία της δεκαετίας του 1920, που είχε στην κατοχή του όλη την έκταση. Το 1946 με προσπάθειες του Αστέριου Γιουβανάκη και του τότε υπουργού Βορείου Ελλάδας, Ιωάννη Μόδη, οι τίτλοι ιδιοκτησίας πέρασαν στον ΑΣ Αρης. Ο σύλλογος δανείστηκε τα χρήματα και με εθελοντική δουλειά άρχισαν οι εργασίες το 1949. Ολοκληρώθηκαν το 1951, με την κατασκευή της σημερινής θύρας 2 επί της οδού Παπαναστασίου. Στις 4 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια και ο Αρης νίκησε 3-2 τον Θερμαϊκό.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 επί προεδρίας Νικόλαου Καμπάνη κατασκευάστηκε το πρώτο σκέπαστρο, οι κερκίδες 1,5,6 και επισήμων, ενώ το 1969 τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας. Το 1977 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή της θύρας 3. Το γήπεδο Χαριλάου πήρε την τωρινή του μορφή μέσα στο 2004 και έδωσε το όνομα του στον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Αρη Κλεάνθη Βικελίδη, επονομαζόμενο και ως «μακεδονικό τανκ» που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου.

Μάλιστα, σαν σήμερα, πριν από 33 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, περνούσε στην αιωνιότητα ο θρυλικός ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News