ΑΡΗΣ: Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας και αρχίζει το τρέξιμο!

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κατασκευή του νέου ιδιόκτητου γηπέδου του Άρη και βασικός στόχος είναι να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το σπουδαίο πρότζεκτ

«Σέντρα» στο νέο ιδιόκτητο γήπεδο του Άρη έκαναν όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίο συμφώνησαν σε όλες τις ενέργειες αναλύοντας τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσουν για να γίνουν σωστά τα βήματα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας , ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη Λευτέρης Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, που επεξεργάστηκε και εμπνεύστηκε το σχέδιο μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρι Μπίλια, που επίσης συμμετέχει στη σύσκεψη.

Τζιτζικώστας:«Ξεκινούν οι μελέτες, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως οικοδεσπότης, μίλησε για την σημασία του έργου, αλλά και την ανάγκη να επισπεύσει η κυβέρνηση της διαδικασίες.

«Συμφωνήσαμε ότι όλοι συμφωνούμε ώστε να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, όπως το επεξεργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και όπως έχει παρουσιαστεί. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει το κόστος της ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο του Άρη, όπως και την ανάπλαση και την δημιουργία των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο ανήκει η σημερινή περιοχή του γηπέδου και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στον οποίο ανήκει η περιοχή που θα πάει το νέο γήπεδο, συμφωνούν απόλυτα στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ, το οποίο δεν θα αναβαθμίσει μόνο τις αθλητικές υποδομές μιας ομάδας της πόλης μας, αλλά ουσιαστικά την ποιότητα ζωής. 

Στο μεν σημείο της Θεσσαλονίκης που θα φύγει το γήπεδο, θα δημιουργηθεί μια έκταση πράσινου για τους πολίτες, με χώρους στάθμευσης και ουσιαστικά μια αναβάθμιση για την περιοχή. Στον χώρο που θα πάει το γήπεδο, θα διαμορφωθεί ένας χώρος που θα αναπτυχθούν κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, πάρκο και άλλα, μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι πρώτον ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων ώστε να τρέξει γρήγορα το πρότζεκτ και να μην έχουμε καθυστερήσεις. Δεύτερον, θα δημιουργηθεί μια ομάδα από εκπροσώπους κάθε φορέα και του Άρη, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των εργασιών. Τρίτον και επίσης σημαντικό, ξεκινούν οι μελέτες, που υπολογίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου. Θέλουμε από την κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης αυτό το πολύ σημαντικό πρότζεκτ».

Καϊτετζίδης: Τεράστιο πρότζεκτ για τον Άρη και την Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, τόνισε στις δηλώσεις του: «Είναι από τις ευτυχείς συγκυρίες για την πόλη, καθώς όλοι οι φορείς, αλλά και οι εκπρόσωποι του Άρη συμφωνούμε στην σκοπιμότητα κατασκευής σύγχρονων υποδομών για την πόλη και τον Άρη, στη μεθοδολογία και στους ρόλους. Την πρωτοβουλία έχει ο Περιφερειάρχης. Τον ευχαριστώ πολύ, καθώς συντονίζει τα βήματα και την αρμοδιότητα όλων. Στην περιοχή υποδεχόμαστε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Αναβαθμίζει μια περιοχή που έπρεπε να αναβαθμιστεί. Χαίρομαι που στον δήμο εκτελούνται δύο έργα. Το ένα στο Φίλυρο και το άλλο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο για την ιστρική ομάδα του Άρη. Θα δημιουργηθεί  κι  ένα πάρκο αναψυχης – εμπορικό, που να συμβαδίζει με την ανάπλαση του δήμου. Ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει το πολεοδομικό του σχέδιο και με την βοήθεια της Περιφέρειας θα προχωρήσουμε και στην πράξη εφαρμογής, ώστε όλα να είναι έτοιμα για αυτό το πρότζεκτ. Ένα τεράστιο πρότζεκτ για τον Άρη, την περιφέρεια και την Θεσσαλονίκη. Εγώ κι ο Δήμος θα συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι όλα έτοιμα και να το χαρεί όλη η Ελλάδα».

Καρυπίδης: Είμαστε έτοιμοι – Αρβανίτης: Πολλή δουλειά, λίγα λόγια

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης, τόνισε πως ο Άρης από την πλευρά του είναι έτοιμος και περιμένει τα επόμενα βήματα. Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε: «Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την στήριξη στην ιδέα που είχε ο Ερασιτέχνης σχετικά με την διπλή ανάπλαση της περιοχής Χαριλάου και την μετεγκατάσταση του γηπέδου μας. Προτείναμε και έγινε δεκτό να υπογραφεί ένα μνημονιο συναντίληψης όπου θα διαχωριστεί η αρμοδιότητα κάθε φορέα. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι μας ώστε να τρέχουν με διαδικασία fast track όλες τις διαδικασίες. Από δω και πέρα πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Ζέρβας: Είμαστε σε φάση σχεδιασμού

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε για την πρώτη συνάντηση που βάζει το πρότζεκτ στις ράγες του σχεδιασμού:
 
«Συζητούμε για μια διπλή ανάπλαση, μια διπλή αξιοποίηση, των εγκαταστάσεων στην περιοχή Χαριλάου με το γήπεδο του Άρη και την έκταση που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Είναι μια έκταση περίπου 162 στρεμμάτων. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς και συναινεί και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους φορείς. 
 

Το γήπεδο του ΑΣ Αρης, μια έκταση περίπου 20.300 τ.μ., εκ των οποίων ένα μικρό κομμάτι κόντρα στα 3.500 τ.μ. ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συναινέσει ώστε στην πορεία αυτού του εγχειρήματος να διαμορφωθεί ένας χώρο πρασίνου, ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων, που συνάδει με τον πολεοδομικό σχεδιασμό όπως υφίσταται και συγχρόνως να  αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, στην Ανατολική Πλευρά της πόλης, που έχει να κάνει με τον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία και την ανάπτυξη στο “Αλατίνι”, ώστε να έχουμε τελείως διαφορετικές συνθήκες σε αυτό το κομμάτι της πόλης μας.

Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο, αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το ότι όχι μόνο συζητούμε αλλά είμαστε και σε φάση σχεδιασμού τους. Ο Δήμος έχει την εμπειρία από αντίστοιχα πρότζεκτ. Αυτή η ομάδα που θα αποτελείται από ανθρώπους που βρέθηκαν εδώ, σε συνεργασία με το κράτος, θα “τρέξει” για την υλοποίηση. Μέσα από αυτή την συνεργασία και την σύμφωνη γνώμη των φορέων, θα έχουμε πραγματικά και σύγχρονες υποδομές αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής, που σημαίνει ελκυστικότερη πόλη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News