ΑΡΗΣ: Με ποινή 2-4 αγωνιστικών κινδυνεύει ο Άρης για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει τιμωρία 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ για επεισόδια με βιαιοπραγίες ή φθορά ξένης περιουσίας. Στον Άρη πάντως λένε πως δεν πήραν εισιτήρια, ούτε και αιτήθηκαν να πάρουν, ενώ ο Βόλος καταγγέλει την Αστυνομία

Τα επεισόδια που έγιναν στο Πανθεσσαλικό επιφέρουν αυστηρές ποινές και ο Άρης απειλείται. Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα οι ποινές μπορούν να φτάσουν μέχρι και τιμωρία της έδρας για τέσσερις αγωνιστικές, αλλά και βαριά χρηματικά πρόστιμα έως και 250.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει για επεισόδια που συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, ή με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά το σχετικό άρθρο σημειώνει: «Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν  η  είσοδος  των  οπαδών  στον  αγωνιστικό  χώρο  ή  τα  επεισόδια  στους  λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».

Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από όσα αναφέρει ο διαιτητής Καραντώνης στο φύλλο Αγώνα, όπως κομβικό ρόλο θα παίξουν και οι εκθέσεις του παρατηρητή της Λίγκας, αλλά και της Αστυνομίας

ΑΡΗΣ: Δεν πήραμε εισιτήρια, ούτε αιτηθήκαμε

Στον Άρη δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί επίσημα για τα γεγονότα. Οι άνθρωποι του πάντως θεωρούν ότι δεν έχει ευθύνη η ομάδα, καθώς επίσημα η ΠΑΕ Άρης δεν πήρε εισιτήρια, ούτε αιτήθηκε στον Βόλο ΝΠΣ να πάρει εισιτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από τον Πειθαρχικό Κώδικα: Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος, αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης.

Παράλληλα επισημαίνουν στον Άρη πως οι καταγγελίες των ανθρώπων του Βόλου είναι στο σύνολο τους κατά της Αστυνομικής Διεύθυνσης για τα μέτρα τάξης. 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News