ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μαρσέλο ο πρώτος ξένος αρχηγός μετά το 1904

Έχουν περάσει 117 χρόνια από την τελευταία φορά που αρχηγός στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν Ισπανός με τον Μαρσέλο να πιάνει ακόμα μία… κορυφή.

Με την αποχώρηση του Ισπανού αμυντικού από τους Μαδριλένους, η αρχηγεία μένει κενή. Ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας δεν θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς το περιβραχιόνιο θα πάρει ένας άλλος θρύλος του συλλόγου, ο Μαρσέλο.

Ο Βραζιλιάνος μπακ, θα γίνει ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που γίνεται αρχηγός μετά το πολύ μακρινό 1904. Εδώ και 117 χρόνια, όλοι οι αρχηγοί της Ρεάλ ήταν γηγενείς με τον Φεντερίκο Ρεβουέλτο από τη Γουατεμάλα, να αποτελεί τον τελευταίο μη Ισπανό captain.

Οι αντιρρήσεις του Μουρίνιο…

Ανέκαθεν, στους “μερένγκες” το περιβραχιόνιο δίνεται στον παλαιότερο του ρόστερ και γι’ αυτό το λόγο ο Μαρσέλο θα είναι και ο αντικαταστάτης του Ράμος σε αυτό το ρόλο, έχοντας στην… πλάτη 15 χρόνια. Βέβαια, αυτή η παράδοση έχει προκαλέσει αντιδράσεις κατά καιρούς, όπως από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όντας στον πάγκο της Ρεάλ, δεν ήθελε ποτέ να δώσει το περιβραχιόνιο στον Ίκερ Κασίγιας με τον οποίο δεν είχαν καθόλου καλή σχέση, μάλιστα, ο Μουρίνιο είναι και ο κύριος λόγος που ο Ισπανός πορτιέρε αποχώρησε για την Πόρτο.

Μπενζεμά ο… δέυτερος

Από την στιγμή που ο χρόνος του Μαρσέλο θα είναι περιορισμένος, δεύτερος κατά σειρά είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος θα αναλαμβάνει να… κουμαντάρει την ομάδα κάθε φορά που ο Βραζιλιάνος δεν βρίσκεται στο γήπεδο.

Αρχηγός των επιτυχιών!

Από την στιγμή που ο Ράμος έγινε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης το 2015, παίρνοντας τη θέση του Κασίγιας, ο Ισπανός αμυντικός έχει οδηγήσει το σύλλογο σε σπουδαίες επιτυχίες. Συνολικά σήκωσε 12 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων τριών διαδοχικών Champions League μεταξύ 2016 και 2018.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News