ΓΙΟΑΝ ΜΠΕΝΑΛΟΥΑΝ: Υποψήφιος από την FIFPRO για το βραβείο φιλανθρωπίας!

Ο Γαλλοτυνήσιος αμυντικός του Άρη είναι ανάμεσα στους επτά υποψήφιους για το «merit award» της FIFPRO εξαιτίας της κοινωνικής του προσφοράς

Η διαρκής προσφορά του Γιοάν Μπεναλουάν στους άστεγους της Θεσσαλονίκης, καθώς κάθε εβδομάδα προσφέρει φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στους δρόμους, είναι ο λόγος που η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών (FIFPRO) τον συμπεριέλαβε στους επτά υποψήφιους για το Merit Award

Πρόκειται για ένα βραβείο που απονέμεται από το 2008 σε ποδοσφαιριστές, που προσφέρουν στην κοινότητα με φιλανθρωπικές δράσεις. Ο Μπεναλουάν έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του κίνημα στη Θεσσαλονίκη με το μότο: «όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται φαγητό» και η προσφορά του αναγνωρίζεται από τον κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Ο Μπεναλουάν που προτάθηκε από τον ΠΣΑΠ για την δράση του έγραψε σχετικά:

«Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει μόλις το 50% της ζωής μου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα χρήματα που φέρνει, είναι όλες οι πόρτες που μπορεί να ανοίξει σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησα τη φιλανθρωπία όταν ήμουν ήδη στην Αγγλία, γιατί στην Αγγλία, υπάρχει πολύς κόσμο στο δρόμο. Το έκανα αυτό για τον εαυτό μου. Μετά ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη. Ήμουν με έναν φίλο. Τράβηξε μια φωτογραφία και μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο πολλοί άνθρωποι είπαν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ή κάνουν κάτι παρόμοιο. Έτσι, συνειδητοποίησα ότι μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα κίνημα. Τώρα, κάθε εβδομάδα, έρχονται μαζί μου οκτώ με δέκα άτομα. Φέρνουν ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, τα πάντα. Πηγαίνουμε μια βόλτα στην πόλη και μοιραζόμαστε τα πράγματα. Μερικές φορές, απλώς μοιραζόμαστε μερικές κουβέντες, γιατί οι άνθρωποι στο δρόμο, χρειάζονται κάποιες λέξεις, πρέπει να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό.

Είναι καλό αν μπορείτε να βοηθήσετε. Νιώθω ότι είμαι πραγματικά τυχερός. Όχι επειδή είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά είμαι τυχερός που ζω σε ένα σπίτι, είμαι τυχερός που τρώω δείπνο και είμαι τυχερός που έχω κάποιους ανθρώπους γύρω μόνο για να μιλάνε, μόνο για να αγαπούν. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν αυτή την αγάπη επειδή ζουν στο δρόμο. Έτσι, προσπαθώ να τους φέρω φαγητό, ρούχα και φάρμακα, αλλά και αγάπη. Προσπαθούμε επίσης να κάνουμε τη διαφορά στην προοπτική τους. Μερικές φορές έχουν χάσει την πίστη τους. Στη συνέχεια προσπαθούμε να τους δώσουμε λίγη δύναμη, για να πούμε: «Μην τα παρατάτε, προσπαθήστε να προχωρήσετε. Θα είμαι δίπλα σου για να σε βοηθήσω. Προσπάθησε να κάνεις κάτι με τη ζωή σου γιατί η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Μερικές φορές ένα βήμα είναι η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού».

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by FIFPRO (@fifpro)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News