ΙΑΚΩΒΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας που οδήγησε τον Ζαγοράκη στην έξοδο από την ΕΠΟ!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον δημοσιογράφο που λύνει και δένει πλέον στο Πάρκο Γουδή, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στα γραφεία της Ομοσπονδίας

Είχε απήχηση η ανοικτή πρόσκληση του sportday.gr στον Θοδωρή Ζαγοράκη να βγει ως αρχηγός και να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για όσους τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρία της ΕΠΟ. Αλλά κυρίως για εκείνους που πρεσβεύουν τους κινδύνους, τους οποίους επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 στην επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Εύλογα αυξάνονται τα ερωτήματα για τους λόγους και τα πρόσωπα που οδήγησαν τον «Ζαγόρ» στην απόφαση να βροντήξει πίσω του την πόρτα της ομοσπονδίας. Με το όνομα του Ιάκωβου Φιλιππούση να έρχεται αυτόματα στο προσκήνιο, διότι εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι εκείνος διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρα, το ζητούμενο είναι να συνδέσουμε την παραίτηση του Ζαγοράκη με τον… ουσιαστικό διάδοχό του. Διότι μπορεί να ‘χει τυπικά ο επονομαζόμενος και «Τζακ» τον ρόλο του εκτελεστικού γραμματέα, αλλά στην ουσία ενεργεί ως υπερπρόεδρος με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Δημητρίου. Έστω και αν στο πάρκο Γουδή αγνοούν το… βιογραφικό του. Ίσως να ‘ναι βαρύ και να κινδυνεύει να πέσει το διαδίκτυο, όπως έπεσε πρόσφατα το FaceBook. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι ισχύει.

Ακόμα και έρευνα στα δημοσιογραφικά γραφεία κάναμε, αλλά δεν βρήκαμε ξεκάθαρη απάντηση για τα πεπραγμένα του Φιλιππούση. Δεν υπάρχει κάποιος που να θυμάται μία επιτυχία του, ένα σημαντικό ρεπορτάζ του.

Τον μεγαλύτερο ντόρο ως εργαζόμενος στον Αντέννα είχε προκαλέσει η περιθωριοποίησή του. Ακόμα και η επιστροφή του έπειτα από τις υπηρεσίες του στον μακαρίτη Μίνωα Κυριακού, πέρασε ουσιαστικά στα μουγκά και ας έκανε τότε μεταδόσεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Η αποκάλυψη της SportDay, η διάψευση και το χρίσμα του Δημήτρη Μελισσανίδη

Ο Φιλιππούσης άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη στις 3 Νοεμβρίου 2015 όταν από το… πουθενά, ανέλαβε διευθυντής του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Τον ακολούθησε, μάλιστα, και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά μία μέρα, όπως περπατούσε στο πάρκο Γουδή, είδε τα γραφεία της ΕΠΟ, μπήκε μέσα και έγινε Διευθυντής Επικοινωνίας. Εκεί έμεινε έως την ημέρα που του έδωσε το χρίσμα ο Δημήτρης Μελισσανίδης για διάδοχος του Αλέξη Δέδε στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα. Εξέλιξη που είχε αποκαλύψει η SportDay, αλλά τότε ο Φιλιππούσης διέψευδε και, μάλιστα, υποστήριζε ότι του έκανε πόλεμο ο τρελός του χωριού.

Στις 5 Απριλίου 2021, ωστόσο, και κόντρα στην επιθυμία του Ζαγοράκη, ο οποίος προτιμούσε άλλον στη νευραλγική θέση, κάποιον πιο έμπειρο και με περισσότερα προσόντα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οριστικοποίησε την προαγωγή του πρώην δημοσιογράφου. Έστω και αν ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής αποχώρησε από τη συνεδρίαση επειδή δεν ήθελε να προτείνει τον Φιλιππούση. Το έπραξε ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος τελικά το μετάνιωσε. Αλλά εδώ δεν ισχύει το «στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα». Διότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών όφειλε να ορθώσει ανάστημα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον… αντ’ αυτού,  Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Αλλά αποδείχθηκε ότι ο Δημητρίου δεν είχε περίσσευμα θάρρους και πρότεινε τον Φιλιππούση, όπως επιθυμούσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ.

Η τεράστια αποζημίωση και το «τώρα ας με διώξουν» του Φιλιππούση

Ο Ζαγοράκης, πάντως, εξάντλησε τα περιθώρια. Αξιοποίησε την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο και καθυστέρησε την υπογραφή της σύμβασης με τον νέο εκτελεστικό γραμματέα. Όταν μπήκαν οι τζίφρες και πριν από την οριστική απόφαση για την προσφυγή κατά της επιλογής του, ο Φιλιππούσης έδεσε τον γάιδαρό του. «Τώρα, ας με διώξουν», έλεγε διότι με τη σύμβαση είχε διασφαλίσει τεράστια αποζημίωση ακόμα και στην περίπτωση του πρόωρου διαζυγίου.

«Έπρεπε να το φανταστούμε. Εδώ μας ζήτησε εκτός έδρας για αποστολές της Εθνικής ομάδας, όταν τα πάντα ήταν πληρωμένα», έλεγε τις προάλλες μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Απ’ αυτούς τους παράγοντες, όμως, που συνήθως τα λένε πίσω από τον Φιλιππούση.

Το οργανόγραμμα που μετατρέπει τους υπαλλήλους της ΕΠΟ σε άβουλα όντα!

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο άλλοτε άχρωμος και άοσμος δημοσιογράφος άρχισε να προκαλεί θόρυβο. Τα έβαλε με τον Γιώργο Δημητρίου, αλλά και με την Ντέπυ Κοξένογλου, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων στην ΕΠΟ. Έφτιαξε ένα οργανόγραμμα που μετέτρεψε τους υπαλλήλους σε άβουλα όντα, διότι τους μετέφερε σε πόστα άσχετα με την προϋπηρεσία τους. Έβαλε στην ατζέντα της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων θέμα για τις ομάδες που δεν πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές για συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα 2 και έτσι ελήφθη η απόφαση για να μην επιβληθούν κυρώσεις στις 11 ΠΑΕ. Με συνέπεια, βέβαια, να βρίσκονται μετέωροι, με το ένα πόδι εκτός ομοσπονδίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου και ο ταμίας, Κλέαρχος Τζαφέρης. Με τη συνδρομή, πάντα, του κολλητού του και επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Νίκου Μπάρτζη, για τον οποίο ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης είπε ότι έπρεπε ήδη να ‘χει παραιτηθεί. Ο Φιλιππούσης, όμως, έβαλε πλάτη για τον φίλο του.

Έπειτα πήγε και συζήτησε με τον Κώστα Κωνσταντινίδη και τον Τζον Φαν’τ Σχιπ την επέκταση των συμβολαίων τους με την ΕΠΟ, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις, χρειάστηκε το μασάζ από τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο την περασμένη Τετάρτη, μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ο Φιλιππούσης, η επίθεση στο Δικαστή και τα… μεταμεσονύχτια μαθήματα δημοσιογραφίας! 

Αλλά ο Φιλιππούσης αποδεικνύεται ανεξάντλητος. Στην προαναφερθείσα μάζωξη τα έβαλε με τον υπογράφοντα. Διεξάγει, μάλιστα, και έρευνα στο πάρκο Γουδή για να δει ποιοι του μεταφέρουν όσα γίνονται στην ΕΠΟ. Κι εκεί που λέγαμε ότι μπορεί και να… αγιάσουμε, ο εκτελεστικός γραμματέας προσυπέγραψε ανακοίνωση κατά των ΜΜΕ επειδή συνέδεσαν με το ποδόσφαιρο την επίθεση αγνώστων στο αυτοκίνητο του προέδρου Εφετών, Αθανάσιου Κουτρίκη. Μαθήματα δημοσιογραφίας από κάποιον που προφανώς θεώρησε ότι διεκδίκησε το… Πούλιντζερ, αλλά τον αδίκησε η ζωή. Κι έπειτα ο Τζακ προσυπέγραψε ανακοίνωση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο συχνά – πυκνά διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του ότι τον κουλαντρίζει και μέσω της συνεργασίας τους για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023 που θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του Ιάκωβου Φιλιππούση, ο οποίος αποδείχθηκε υπεράνω του νόμου όταν μπήκε στην Ολομέλεια της ΕΟΕ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αν και πληρωνόταν από άλλο μέλος του αθλητικού και ολυμπιακού κινήματος, την ΕΠΟ, ενώ παράλληλα είχε εξασφαλίσει την εκλογή του ως εκτελεστικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Τελικά, από την επιλογή του Μελισσανίδη, μάλλον εκείνος έμπλεξε περισσότερο, αν και το μάρμαρο θα πληρώσει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News