ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: Η αξιοθαύματη απόφαση των Δανών για την παρουσία τους στα τελικά

Μιά απόφαση που αποδεικνύει έμπρακτη ανθρωπιστική ευαισθητοποίηση πήρε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας αναφορικά με την παρουσία της εθνικής ομάδας της χώρας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Η Εθνική Δανίας που εξασφάλισε πρώτη την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από την ζώνη της Ευρώπης σκοπεύει να δράσει και σε άλλο, ακόμα σημαντικότερο αγώνα, εκτός γηπέδων, στο Κατάρ  αναφορικά με όλα όσα καταγγέλλονται για την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα που θα φιλοξενήσει σε ένα χρόνο την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη!

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Σκανδιναβίας, θα «χρησιμοποιήσει» την παρουσία της στο Mundial του 2022 στο Κατάρ για να αναδείξει τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατώνται στην ασιατική χώρα.

Η DBU ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Δανίας δεν θα συμμετάσχει στις εμπορικές δραστηριότητες που σχεδιάζουν οι διοργανωτές του τουρνουά. Επίσης, θα παρουσιαστεί μόνο σε αθλητικές εκδηλώσεις ή πρωτοβουλίες, όπου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες εργάτες και οι χορηγοί της θα εμφανίσουν επίσης μηνύματα υποστήριξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, η Ομοσπονδία της Δανίας επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News