ΟΥΝΑΪ ΜΠΟΥΣΤΙΝΘΑ ΣΤΟ SPORTDAY.GR: «Ο Ραντζέλοβιτς μας έδωσε αυτό που μας έλειπε»

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός της Λεγανές μίλησε αποκλειστικά στο sportday.gr και έπλεξε το εγκώμιο του Σέρβου συμπαίκτη του, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στου Μαδριλένους από τον Ολυμπιακό.

Ο Ουνάι Μπουστίνθα υπογράμμισε το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στη Λεγανές και στάθηκε στην προσφορά του σε επίπεδο τακτικής μέσα στην ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη που έρχεται από άλλο πρωτάθλημα  και δεν μιλάει τη γλώσσα. Η αλήθεια όμως είναι ο Λάζαρ μπήκε  αμέσως στο κλίμα των αποδυτηρίων. Έμαθε πολύ γρήγορα ισπανικά και μας εξέπληξε το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και σε τακτικό επίπεδο μας έδωσε αυτό που μας έλειπε. Δεν είχαμε έναν γνήσιο εξτρέμ. Δεν είχαμε έναν παίκτη που θα μπορούσε να πάρει την μπάλα στα άκρα, να ανοίξει το παιχνίδι, να αποσταθεροποιήσει τις αντίπαλες άμυνες και να βγάλει σέντρες. Σιγά σιγά δίνει και περισσότερα πράγματα προς τον άξονα και μέσα στην περιοχή. Κάθε φορά αισθάνεται όλο και πιο άνετα και στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου. Βελτιώνεται συνεχώς η επικοινωνία του με τους υπόλοιπους συμπαίκτες και αυτό τον βοηθάει να ξεδιπλώσει καλύτερα το ταλέντο του. Μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα στα άκρα, να τον βολεύει το ανοιχτό παιχνίδι, αλλά συμμετέχει όλο και περισσότερο σε ό,τι γίνεται στις αντίπαλες περιοχές. Ήδη έχει αρχίσει να σκοράρει (έχει ήδη δύο γκολ) και αυτό τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόδοση του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς». 

«Με τον Λάζαρ ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην πρώτη κατηγορία»

Ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τη Λεγανές στην προσπάθεια που θέλει να κάνει, προκειμένου να έχει πιθανότητες επιστροφής στην πρώτη κατηγορία: «Τα χαρακτηριστικά του βοηθάνε πολύ τη Λεγανές, γιατί είναι ταχύτατος και με εξαιρετικό κάθετο παιχνίδι. Για εμάς είναι πολύ καλό το ότι περνάει καλά εδώ και το ότι βλέπει τη Λεγανές ως μία ομάδα στην οποία μπορεί να εξελιχθεί. Είναι βεβαίως μία μεγάλη βοήθεια και για εμάς, γιατί είμαστε σε μία κατάσταση, την οποία δεν περιμέναμε ότι θα βιώναμε. Είναι δύσκολο να βλέπουμε την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο πλευρό μας, πιστεύουμε ότι έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω και αυτό είναι πολύ σημαντικό». 

Πάντα σε μία νέα ποδοσφαιρική «περιπέτεια» η καλή διάθεση και ο καλός χαρακτήρας παίζουν σπουδαίο ρόλο: «Από την πρώτη μέρα φάνηκε ότι ο Λάζαρ είχε εξαιρετική διάθεση. Ήθελε από την πρώτη στιγμή να μάθει πράγματα, δεν ήθελε να αφήσει μία στιγμή να πάει χαμένη. Είναι πολύ συνεπής αναφορικά με τα ωράρια και το πρόγραμμα της ομάδας. Είναι ένα παιδί, το οποίο παρά τις δυσκολίες της γλώσσας, μπήκε αμέσως στο κλίμα και στις πλάκες που κάνουμε μεταξύ μας. Κάποιοι από εμάς μιλάμε και αγγλικά και τον βοηθήσαμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Μάλιστα από την πρώτη φορά που κάθισε στο τραπέζι με όλη την ομάδα αισθάνθηκε πολύ άνετα. Πολλές φορές σε ένα ομαδικό δείπνο τα πράγματα είναι δύσκολα για τους ξένους παίκτες, γιατί αισθάνονται κάπως απομονωμένοι. Εγώ βλέπω ότι ο Λάζαρ είναι πολύ χαρούμενος και αυτό τον βοηθάει να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα». 

Αναπόφευκτα η κουβέντα πήγε και σε έναν πολύ σημαντικό πρώην συμπαίκτη του Ουνάι Μπουστίνθα: «Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν πολλά χρόνια στη Λεγανές και για να είμαι ειλικρινής ακόμα νιώθουμε την παρουσία του εδώ στην ομάδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου. Όλοι τον αγαπάμε πάρα πολύ. Πάντα δείχνει ενδιαφέρον για τους παίκτες που έρχονται από τον Ολυμπιακό. Τον ενδιαφέρει όποιος έρχεται να αισθάνεται ωραία στη Λεγανές και να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Επιπλέον μας λέει κι εμάς κάποια πράγματα, για να μπορούμε να βοηθήσουμε όποιον έρχεται. Από αυτήν την άποψη είναι ένα πλεονέκτημα το ότι έχουμε έναν άνθρωπο όπως ο Σιόβας, ο οποίος και μας δίνει στοιχεία για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έρχεται από τον Ολυμπιακό. Είναι επίσης πλεονέκτημα το ότι μίλησε για παράδειγμα στον ίδιο τον Λάζαρ σχετικά με το τι θα συναντούσε εδώ στη Λεγανές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής και να πιάσει τα μέγιστα δυνατά επίπεδα απόδοσης».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News