ΑΕΚ: Ο Κρίσιτσιτς τελειώνει από την ΑΕΚ

Ο Σέρβος μέσος είναι άφαντος και απειλεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ η ΑΕΚ ζητά χρήματα για τη λύση της συνεργασίας τους

Η ΑΕΚ – όπως αποδεικνύει ξεκάθαρα και η αγωνιστική εικόνα της – είχε τα τελευταία χρόνια πολλές χαμένες προσδοκίες. Εάν επιχειρήσουμε να τις συνοψίσουμε γύρω από ένα πρόσωπο, αυτός πιθανότατα θα ήταν ο Νέναντ Κρίστισιτς. Ο 31χρονος Σέρβος ήρθε στην ΑΕΚ για να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής, αλλά με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν μπόρεσε ποτέ να ξεχωρίσει. Εσχάτως μάλιστα, μετατρέπεται σε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, αξιώνοντας να μείνει ελεύθερος και απειλώντας ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε διαφορετική περίπτωση!

Ξεκουβάλησε και πήγε σε…μοναστήρι

Με το φινάλε της σεζόν ο Σέρβος χαφ αναχώρησε από την Ελλάδα για την πατρίδα του με όλα τα…υπάρχοντα του! Δεν υπάρχει κανενός είδους υπερβολή, καθώς στο τελευταίο ματς υπήρχε αυτοκίνητο με τον αδερφό του Κρίστισιτς στο τιμόνι και φορτωμένο με κάθε λογής εξοπλισμό του σπιτιού που διέμενε μέχρι πρόσφατα. Ο Κρίστισιτς αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιστρέψει. Εκτοτε, αγνοείται και δεν υπάρχει κανείς που να έχει σημείο επαφής μαζί του.

Στην ΑΕΚ ψάχνουν να τον βρουν, αλλά ο Κρίστισιτς δεν εμφανίζεται καν στο τηλέφωνο. Ο μοναδικός τρόπος εντοπισμού του είναι τα social της συζύγου του, με τελευταία εμφάνιση του κατά την επίσκεψη σε…μοναστήρι! Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η ΑΕΚ αναζητά λύση για το μέλλον. Ο Κρίστισιτς δεν θέλει να παίξει μπάλα στην ΑΕΚ και θέλει να γυρίσει στον Ερυθρό Αστέρα. Αν μάλιστα δεν γίνει δεκτό το αίτημα του, υποστηρίζει πως θα κόψει την μπάλα.

Το πρόβλημα

Οι Σέρβοι πάντως, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και δεν δείχνουν πρόθεση να πληρώσουν για τη μεταγραφή. Στην ΑΕΚ θα ήθελαν ποσό αντίστοιχο με το μισό εκατ. ευρώ που ξόδεψαν τον Γενάρη του 2019 για να τον αποκτήσουν. Τότε μάλιστα, είχε πιέσει γι’ αυτό ο Κρίστισιτς, μολονότι έμενε ελεύθερος σε έξι μήνες. Τώρα, ο Σέρβος εμφανίζεται να αξιώνει την ελευθέρας του με αντάλλαγμα προς την ΑΕΚ το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ περίπου, που θα λάμβανε την επόμενη σεζόν.

Εσχάτως, αναπτύσσονται σενάρια για ανταλλαγή του Κρίστισιτς με νυν παίκτες του Αστέρα. Το οξύμωρο είναι πως δεν στηρίζονται σε σερβικές, αλλά ελληνικές πηγές. Σίγουρα πάντως, οι Σέρβοι ξέρουν καλά την τέχνη της διαπραγμάτευσης και έχουν τεράστιο «όπλο», την επιθυμία του παίκτη. Ως δεδομένο θα πρέπει να θεωρούμε πως ο Κρίστισιτς τελειώνει από την ΑΕΚ, αλλά ακόμα παραμένει ερωτηματικό ο τρόπος που θα συμβεί αυτό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News