ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Ποιο πέναλτι; Ο Βράνιες μπέρδεψε τα πόδια του» (vids)

Ξεκάθαρη θέση και σπάνια περίπτωση «ομοφωνίας» με πέντε… ζευγάρια μάτια να τσεκάρουν την πτώση του Βράνιες και να συμφωνούν ότι πέφτει γιατί μπερδεύει τα πόδια του. Δείτε τι είπαν.

Το σύνηθες είναι να διαφωνούν. Αυτή τη φορά όμως έγινε η έκπληξη και η κριτικοί διαιτησίας στις τρεις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, το βράδυ της Κυριακής, είδαν τη φάση στην οποία η ΑΕΚ και ο Βράνιες, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ζήτησαν πέναλτι και είχαν όλοι την ίδια άποψη.

Τόσο ο Παναγιώτης Βαρούχας στην «Αθλητική Κυριακή» στην ΕΡΤ1, όσο ο Τάσος Κάκος στην εκπομπή «Total Football» στο Open, αλλά και ο Ηλίας Σπάθας στη «ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE» του Mega, είδαν την πτώση του Βράνιες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και είχαν την ίδια άποψη. Συμφώνησαν ότι η πτώση του Βράνιες οφείλεται στο γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μπερδεύει τα πόδια του.

Η επίμαχη φάση:

 

Δηλαδή, οι τρεις κριτικοί είχαν ακριβώς την ίδια άποψη που είχαν, τόσο ο διαιτητής του αγώνα, Φάμπιο Βερίσιμο  όσο και ο διαιτητής VAR, Τιάγκο Μάρτινς καθώς και αυτοί συμφώνησαν ότι δεν υπήρξε κανένα πέναλτι.

Βαρούχας: «Το ένα πόδι του Βράνιες βρίσκει το άλλο»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη φάση του 34ου λεπτού είπε στην «Αθλητική Κυριακή»: «Ο Μασούρας βρίσκει χαμηλά κάτω τον αντίπαλό του. Όμως, το ένα πόδι του Βράνιες βρίσκει το άλλο και καταλήγει στο έδαφος. Δεν ήταν πτώση που προήλθε από το σπρώξιμο».

Ρωτήθηκε αν γενικότερα η διαιτησία ήταν καλή: «Έγιναν κάποια λάθη στην εφαρμογή του πλεονεκτήματος, όμως συνολικά η εικόνα ήταν καλή».

Κάκος: «Εσκεμμένα μπερδεύει τα πόδια του»

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Τάσου Κάκου στην εκπομπή «Total Football» του Open: «Η διαιτησία γενικά ήταν καλή, αλλά ήταν εύκολο και το ματς. Βέβαια, ο διαιτητής ήταν μέτριος στα τεχνικά κομμάτια. Δηλαδή, στις θέσεις, τις κινήσεις, την ταχύτητα, τα κιλά του, το πλεονέκτημα. Το ματς είχε καλό ρυθμό και θα είχε ακόμα καλύτερο, αν το άφηνε περισσότερο».

Για την πτώση του Βάνιες, τόνισε: «Αν δείτε τη φάση λίγο πιο προσεκτικά, ο παίκτης της ΑΕΚ εσκεμμένα μπερδεύει τα πόδια του για να προκαλέσει την πτώση του. Η επαφή ήταν ανεπαίσθητη και πολύ σωστά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί».

Σπάθας: «Με το ένα του πόδι χτυπάει το άλλο»

 

 

Την ίδια άποψη είχε και ο Ηλία Σπάθας. Στην εκπομπή ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE του Mega, είπε: «Έχουμε μια πτώση του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, του Βράνιες. Στο ριπλέι βλέπουμε ότι ο ποδοσφαιριστής με το ένα του πόδι χτυπάει το άλλο του και έχουμε την πτώση. Οποιαδήποτε επαφή, έχει ο αμυντικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πάνω στον επιθετικό δεν είναι η αιτία της πτώσης. Η πτώση έρχεται διότι ο ποδοσφαιριστής με το ένα του πόδι χτυπάει το άλλο. Γίνεται ξεκάθαρο εδώ από το ριπλέι. Πριν υπάρξει επαφή με τα χέρια, υπάρχει πτώση. Είναι πολύ ευδιάκριτο. Είναι σίγουρο ότι ο VAR το έλεγξε, ενημέρωσε τον διαιτητή και εφόσον συμφώνησε με τον διαιτητή, του είπε να συνεχιστεί το ματς». 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News