ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το «σενάριο» του Μαρτίνς «κάηκε» στο 1ο λεπτό και αναπροσαρμόστηκε μαεστρικά

Η οδηγία που έδωσε ο Πορτογάλος στους παίκτες πριν μπουν στο χόρτο του ΟΑΚΑ και την οποία έστειλε στα… σκουπίδια ο Αγκιμπού

«Μπείτε και πάρτε την κατοχή μπάλας από το πρώτο λεπτό». Αυτή ήταν μία από τις βασικές οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς προς τους παίκτες του λίγο πριν εκείνοι μπουν στο χόρτο του ΟΑΚΑ για το ματς με την ΑΕΚ. Αυτό, όπως ξέρουμε, δεν συνέβη. Οι κιτρινόμαυροι είχαν στο ματς την κατοχή μπάλας.

Γιατί; Όχι επειδή οι παίκτες του Ολυμπιακού παράκουσαν ή αγνόησαν τον προπονητή τους. Επειδή πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έγινε το απρόβλεπτο. Ναι, ο Ολυμπιακός είχε στόχο να πάρει τον έλεγχο και να αιφνιδιάσει και να αγχώσει την ΑΕΚ. Αλλά δεν ήταν τίποτα εγγυημένο. Θα ήταν αστείο και ψέμα να ισχυριστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν σχεδιάσει να προηγηθούν στο 1ο λεπτό με τον τρόπο που το έκαναν.

Ωστόσο, επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ο Ολυμπιακός μια ανάλογα εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα και με σπουδαίο χαρακτήρα, από το 1ο κιόλας λεπτό αναπροσάρμοσαν το βασικό τους πλάνο. Αμέσως η βασική οδηγία διαφοροποιήθηκε. Πλέον οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να έχουν απαραίτητα την κατοχή μπάλας. Την… πρόσφεραν, από επιλογή, στην ΑΕΚ. Αλλά υπάρχει μια τόση δα σημαντική λεπτομέρεια.

Ο Ολυμπιακός ΕΔΩΣΕ τη μπάλα στην ΑΕΚ αλλά ΟΧΙ και το γήπεδο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γηπεδούχοι είχαν φλύαρη και εντελώς ανούσια υπεροχή αφού οι Πειραιώτες έκλεισαν τους χώρους. Από στημένες μπάλες, κατά βάση, απείλησε η ΑΕΚ. Και έβαλε ένα γκολ από γέμισμα (και λάθος του Βατσλίκ) και από ένα… πούλημα μπάλας του Μασούρα στα όρια της περιοχής.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News