ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ- ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1: Τα «λιοντάρια» έδειξαν τα δόντια τους (vids)
H ομάδα της Πορτογαλίας ήταν το αφεντικό κόντρα στους Γερμανούς, επικρατώντας με 3-1 και πέρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση στους «16» του Champions League, με την απουσία του Χάαλαντ να είναι αισθητή για τους φιλοξενούμενους
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχτηκε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 5η αγωνιστική του Champions League και με πρωταγωνιστής τον Γκονσάλβες κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16», με την Ντόρτμουντ να συνεχίζει στο Europa League.
Το ματς
Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με την Ντόρτμουντ να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά της στο γήπεδο. Οι Γερμανοί, κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 23′, με τον Ρόις να κάνει μία καλή σέντρα από φάουλ και την άμυνα των αντιπάλων να απομακρύνει εύκολα.
Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 30΄, όπου μετά από λάθος του αμυντικού της Μπορούσια, ο Γκονζάλβες κατάφερε να πάρει την μπάλα και να κάνει το 1-0. Μόλις εννέα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα μέσα από το αριστερό δοκάρι για το 2-0.
Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει με την κεφαλιά του Ράνιερ στο 41′, να περνά λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους Πορτογάλους να έχουν το προβάδισμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπόρτινγ έφτασε στο 3-0 στο 48′, με δυνατό σουτ του Σαράμπια στο κέντρο της εστιάς και τον κίπερ των αντιπάλων να λέει «όχι». Η Ντόρτμουντ από την άλλη, προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, αδυνατώντας να περάσει μια μπαλιά και η επίθεση σταματά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εθνική Ελλάδος: Τρίτη θέση και... φλωριές
- Παναθηναϊκός AKTOR: Η αποθέωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο T-Center (vid)
- Nations League: Το μπλουζάκι για τον UCK και το σημαιάκι που έγινε όπλο
- Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε την πρεμιέρα του Ζιντάν στην Εθνική Γαλλίας, τα υπόλοιπα ματς του Nations League και της Euroleague

Mπορούσια Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Πονγκρατσιτς, Σουλτζ, Βίτσελ, Μπέλινγκχαμ, Ρενιέρ, Ρόις, Μπραντ, Μάλεν
Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αντάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάσιο, Πόρο, Ρέις, Παλίνια, Ματέους, Κονσάλβες, Σαράμπια, Παουλίνιο