ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ: Με τι ποινή κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ για την εισβολή των οπαδών και τη διακοπή του αγώνα

Τι ποινές προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας για την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ και τη διακοπή του αγώνα με τον Άρη

Στις καθυστερήσεις του ντέρμπι κι ενώ ο Άρης προηγείτο 1-0 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στο γήπεδο και με ρίψεις φωτοβολίδων διέκοψαν το παιχνίδι.

Αμέσως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μπόμπι Μάντεν διέκοψε το ματς κι έκανε νόημα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να πάνε στα αποδυτήρια. Εκεί παρέμειναν για μισή περίπου κι επέστρεψαν μόνο αφού άδειασαν οι εξέδρες και απομακρύνθηκαν από το τερέν τα ριφθέντα αντικείμενα. 

Tώρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία καθώς σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα και το άρθρο 15, παράγραφος 4, κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ.

Αυτό κι ανάλογα με το περιεχόμενο των εκθέσεων του παρατηρητή, της Αστυνομίας και όσως γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα,

Αναλυτικά ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. 

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News