SD OPINION: Από τον υγιή φίλο του ΠΑΟΚ θα ζητήσει κανείς μια συγγνώμη;

Για άλλη μια φορά μια ελληνική ΠΑΕ αφήνει απροστάτευτη την υγιή πλειοψηφία του κόσμου της, απέναντι στη «χούντα» της βίας μιας μειοψηφίας που είτε αδυνατεί, είτε φοβάται, είτε δεν θέλει να ελέγξει.

Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες από μια ακόμη νύχτα ντροπής σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας και η σιγή απ’ όλους τους πρωταγωνιστές της μοιάζει… εκκωφαντική.
Για να είμαστε ειλικρινείς είναι η πρώτη φορά που μια εικόνα χάους σε ελληνικό γήπεδο δεν σοκάρει τόσο πολύ τα media του εξωτερικού. Όχι μόνο επειδή έχουν συνηθίσει να βλέπουν τέτοια στιγμιότυπα στην… Μπανανία της Ευρώπης, όσο διότι φέτος έχουν δει σημεία και τέρατα να συμβαίνουν ακόμη και στις πολιτισμένες χώρες του δυτικού πολιτισμένου ποδοσφαιρικού κόσμου, όπως η Γαλλία που μοιάζει παραδομένη στη λαίλαπα της βίας και του χουλιγκανισμού.

Ωστόσο, η σιωπή που έχει ακολουθήσει μετά τα γεγονότα της Τούμπας είναι αυτή που σοκάρει ακόμη περισσότερο κι από αυτή καθ’ αυτή την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το βράδυ της Κυριακής έβλεπες ποδοσφαιριστές, παράγοντες ακόμη και δημοσιογράφους να συζητούν μπροστά στα μικρόφωνα για το παιχνίδι… θαρρείς και δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Άκουγες αγωνιστικές αναλύσεις, αλλά λέξη για τα επεισόδια.

Θα περίμενε κανείς από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να έχει τοποθετηθεί αμέσως μετά τα αποτρόπαια συμβάντα που έλαβαν χώρα στο «σπίτι» της. Όχι για να δώσει εξηγήσεις, ούτε για να απολογηθεί σε κάποιον εκτός «μαυρόασπρης» οικογένειας. Ένα ειλικρινές «συγγνώμη» να απευθύνει στους υγιείς φίλους της ομάδας που για πολλοστή φορά βρέθηκαν απροστάτευτοι απέναντι στη «χούντα» μιας μειοψηφίας που θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλλει το δικό της νόμο, όντας υπεράνω οποιασδήποτε μορφής ελέγχου.

Γιατί όπως συμβαίνει κάθε φορά, σε κάθε ελληνικό γήπεδο που μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, το μεγαλύτερο θύμα του «υπέροχου λαού» που μπουκάρει στα γήπεδα, είναι ο… πραγματικά υπέροχος λαός των ομάδων. Οι υγιείς οργανωμένοι οπαδοί, οι οικογενειάρχες, οι πατεράδες που πάνε στο γήπεδο με τα παιδιά τους, οι μεροκαματιάρηδες που θυσιάζουν χρήματα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό για να βρίσκονται κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Θα ζητήσει κανείς έστω και μια υποτυπώδη συγγνώμη απ’ όλους αυτούς τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που θα υποχρεωθούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια του αγαπημένου τους ΠΑΟΚ από την τηλεόραση;

Αν κάποια στιγμή καταλάβαιναν σε όλες τις ΠΑΕ ότι ο πραγματικά υπέροχος λαός τους είναι αυτός που θυμούνται τα καλοκαίρια για να του πουλήσουν εισιτήρια διαρκείας και… αγνοούν προκλητικά τους υπόλοιπους έντεκα μήνες του χρόνου, να είστε σίγουροι ότι θα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον προστατεύσουν απέναντι στα μικρόβια και τα παράσιτα της δικής τους εξέδρας. Φοβόμαστε, όμως, ότι δεν έχουν ούτε τη δύναμη, μα κυρίως ούτε τη διάθεση να το πράξουν!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News