ΕΠΟ: Ο Δημητρίου για Κλάτενμπεργκ, Ζαγοράκη, Φιλιππούση, Αναστασιάδη, Αυγενάκη και τα δελτία των ομάδων της SL2

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, αποκάλυψε ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και η ΚΕΔ κοστίζουν 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη στο OPEN» κι αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. 

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Για τα επεισόδια στην Τούμπα:

«Σε όλο τον κόσμο έχουμε επεισόδια. Πρέπει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα. Είναι δύσκολος ο έλεγχος. Δεν μπορεί να λέει ο Πλεύρης για ποινικές ευθύνες. Είναι αδύνατον να κάνεις έλεγχο στην κερκίδα αν θα φορέσει μάσκα».

Για το πρόσημο της διοίκησης Γραμμένου:

«Η διοίκηση Γραμμένου είχε πολύ θετική παρουσία στα ποδοσφαιρικά πράγματα. Όλοι οι πρόεδροι προσπάθησαν, η ιστορία θα κρίνει. Η Ομοσπονδία θα πάει το καλοκαίρι σε εκλογές».

Για τις σχέσεις με Αυγενάκη:

«Σέβομαι τις απόψεις του. Δυστυχώς από την εκλογή του κ. Ζαγοράκη δεν έχει υπάρξει ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη. Απ’ ότι ξέρω ούτε με τον Ζαγοράκη είχε επαφή. Είχε μόνο επαφές με τον κ. Γεραπετρίτη ο κ. Ζαγοράκης. Ο κ. Αυγενάκης χρηματοδότησε τα σωματεία που μπήκαν στο μητρώο. Οι ενώσεις έχουν να πάρουν από το 2006, 15 χρόνια. Είναι απαράδεκτο το γεγονός. Θα κλείσουν οι ενώσεις. Πολλές χρωστάνε, σε άλλες χρωστάει η ΕΠΟ».

Για την επιλογή Αναστασιάδη:

«Kάνεις και λάθη, σε αυτά τα χρόνια που διοίκησε έχει κάνει και λάθη η διοίκηση Γραμμένου. Πιστεύω ότι εκ του αποτελέσματος ήταν λάθος, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Στο εθνικό συγκρότημα πρέπει να είναι ξένος ο προπονητής. Δεν έχουμε προπονητές με τις παραστάσεις που πρέπει. Ο ξένος προπονητής δεν επηρεάζεται από κανέναν. Πρέπει όμως να αγωνίζονται και Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας, διαφορετικά δεν μπορούμε να έχουμε καλή εθνική ομάδα. Ίσως είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει με όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα επιχειρήσω να το κάνω για να μπει ένα όριο και να παίζουν μίνιμουμ 4 βασικοί παίκτες Έλληνες».

Για την γνωριμία του με τον Ζαγοράκη:

«Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές γνωριστήκαμε με τον Ζαγοράκη, η χημεία ήταν εύκολη. Είναι εξαιρετικός. Δεν ήταν διακοσμητικός ο Ζαγοράκης. Ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Αν αγάπαγε την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας δεν το ξέρω. Δεν ξέρω για τους λόγους που παραιτήθηκε. Προσπάθησα να τον αποτρέψω και του είπα ότι δεν έχει δικαίωμα να φύγει. Αλλά μου απάντησε ότι είχε πάρει τς αποφάσεις του».

Για το ότι δεν επέλεξε ο Ζαγοράκης τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση:

«Τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει όλη η διοίκηση. Ο πρόεδρος μπορεί να προτείνει, όχι να αποφασίσει. Δεν κατάλαβα γιατί δεν πρότεινε ο ίδιος. Ηταν δική του απόφαση να μην το κάνει. Για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο είναι νωρίς ακόμη. Μολις εγκριθεί το καταστατικό το καταστατικό θα μας τα δώσει η ΟΥΕΦΑ. Είναι λήξαν το θέμα με την ολιστική, έτσι μας είπε ο κ. Λάκοβιτς».

Για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές και τους μισθούς στην ΕΠΟ:

«Είναι νωρίς ακόμη για το αν θα είμαι υποψήφιος. Για το οργανόγραμμα θεωρώ ότι είναι μια εσωτερική διαδικασία της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι ο εκτελεστικός έκανε λάθος εκεί. Δε νομίζω ότι δε θα ψηφιζόταν από την πλειοψηφία του δ.σ.. Δεν έχουμε προβλήματα με τον Φιλιππούση, όλα καλά βαίνουν. Εγώ δεν πληρώνομαι. Ο κ. Βασιλειάδης πέρασε στο νόμο ότι πρέπει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να έχει έναν μισθό. Αλλαξε το νόμο ο Αυγενάκης. Η συνέλευση της οοσπονδίας είχε αποφασίσει για έναν μισθό 5000 ευρώ, τώρα δεν υπάρχει μισθός. Το 99% των προέδρων που είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη έμπλεξαν χωρίς να φταίνε».

Για τον Κλάτενμπεργκ και τους συνεργάτες του:

«Τον επέβαλε η ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν πληρώνει τα μισά. Ο Κλάτενμπεργκ και οι συνεργάτες του κοστίζουν 900.000 ευρώ. Η ΕΠΟ έχει δώσει 600.000. Έφυγε έγγραφο από την ΕΠΟ να πληρώσουν οι «Big 4» το υπόλοιπο ποσό. Τον ήθελαν τα μεγάλα σωματεία. Με την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ξένος αρχιδιαιτητής είναι απαραίτητος. Όχι με τόσα χρήματα και να μην είναι τόσοι πολλοί οι ξένοι. Να είναι 1-2 οι ξένοι. Golden boys; Δεν υπάρχουν 10.000 το μήνα. Βάλαμε στο λογιστήριο εταιρία που ελέγχει τα πάντα».

Για το αν εργάζονται στην ομοσπονδία συγγενείς και φίλοι απάντησε ότι στα 150 άτομα είναι μόλις οι 5 παιδιά και αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, ενώ για την υπόθεση Ντουρμισάι υπογράμμισε ότι θα ζητήσει το πόρισμα από τον κ. Βακάλη.

Για την απόφαση για τα δελτία των ομάδων της SL2:

«Δε φοβάμαι, έπραξα το σωστό. Οι δύο δικαστές από τους τρεις πήγαν στην απόφαση τη δική μας και ενέκριναν τα δελτία. Μετά πώς πήραν άλλη απόφαση μετά; Υπάρχει δόλος δηλαδή; Εμείς δεν πήραμε ποτέ απόφαση για αδειοδοτήσεις στην Εκτελεστική στις 24 Ιουνίου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News