ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: «Εάν θα έπαιρνα την απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ, θα ερχόμουν να κάνω μία επανάσταση, όπως το 1821»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μίλησε χωρίς… φρένο για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για κυριαρχία των μεγάλων ομάδων, για ένα ελληνικό ποδόσφαιρο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται για τις μικρές ομάδες, για το εάν θα δώσει τον Βόλο και για την περίπτωση να πάει κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος στο «Metropolis».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέου:

«Στην ζωή μου έμαθα και διοικώ διαφορετικά. Ο Σαββίδης αποφασίζει τι θα κάνει. Είναι αυτός που στήριξε μία τεράστια προσπάθεια και δημιούργησε έναν ΠΑΟΚ αξιόπιστο. Βέβαια το τελευταίο διάστημα, η ομάδα περνά μια κρίση. Δεν είναι δύσκολες στιγμές όταν μία ομάδα χάνει. Υπάρχει ένας οργανισμός που συνεχίζει την προσπάθεια. Δεν τα διαλύουμε όλα. Εγώ διοικώ χωρίς να ρωτήσω τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Εάν αυτός το κρίνει σωστό, αυτός αποφασίζει.

Υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα ξέρουμε ποιες ομάδες θα βγουν στην Ευρώπη και ποιες θα πάρουν Πρωτάθλημα. Δεν άλλαξε κάτι ακόμη. Ο Σαββίδης ή ο Μελισσανίδης ή ο Αλαφούζος το άλλαξαν αγωνιστικά. Το παρασκήνιο είναι θλιβερό. Δεν είναι υγεία ο Βόλος να πάρει βαθμό στην Θεσσαλονίκη; Να πάρει βαθμό στο Καραϊσκάκη; Γιατί μας στέρησαν το όνειρο στον Πειραιά;

Πολιτικοί παράγοντες και υπουργοί του παρελθόντος ήταν και είναι μαριονέτες. Θεσμοθέτησαν κανονισμούς για να πουν ότι αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού; Όλοι αυτοί στήριξαν καθεστώς Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Εδώ υπάρχει μία συμμορία στην Ελλάδα. Και αυτές οι τέσσερις ομάδες μονίμως λυμαίνονται τα εκατομμύρια των τηλεοπτικών συμβολαίων και τα εκατομμύρια της Ευρώπης. Εγώ δεν μπορώ να παίζω τον ρόλο του μαλ….α.

Πώς να φύγεις από τον Βόλο, εάν δεν έρθει κάποιος άλλος. Τελείως δωρεάν θα τον δώσω, εάν έρθει ένας υγιής παράγοντας. Ένας υγιής παράγοντας μπορεί να έρθει να πάρει την ομάδα του Βόλου με ένα ευρώ. Την πονάω την ομάδα που είναι δημιούργημά μου. Και βγάζει υγεία, δεν χρωστάει, δεν έχει προσφυγές.

Όταν ομάδες όπως ο Βόλος, η Λαμία, τα Γιάννινα, θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ και τους βάζουν τρικλοποδιές, τότε αυτό δεν είναι υγεία. Όταν δεν σε αφήνουν όμως τι γίνεται; Έδωσε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, που δεν ήταν. Και πριν το φάουλ δείχνει οκτώ λεπτά καθυστέρηση. Ρε, δεν ντρέπονται λίγο, αυτές οι μαριονέτες και οι υπηρέτριες;

Εγώ είμαι δήμαρχος Βόλου, τι να έρθω στον ΠΑΟΚ; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Σαββίδης είναι Θεού χάρισμα για τον ΠΑΟΚ. Αυτός αποφασίζει πώς θα διοικήσει, ποιους συνεργάτες θα έχει και πώς θα πορευτεί.

Εάν θα έπαιρνα την απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή και υπό προϋποθέσεις, θα ερχόμουν να κάνω μία επανάσταση, όπως έγινε το 1821. Δεν είναι δυνατόν ένας ΠΑΟΚ με τέτοια δυναμική να μην είναι μπροστάρης. Επαναστάτης στο κατεστημένο, όχι να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να τα σπάνε.

Αλλιώς παίξε μόνος σου Ολυμπιακέ, ή ΑΕΚ. Η Πολιτεία πρέπει να βάλει τους όρους του παιχνιδιού. Υπάρχουν διαφορές απόψεων στο πως θα εφαρμοστούν.

Με τον Σαββίδη δεν έχω μιλήσει το τελευταίο διάστημα. Θεωρούν κάποιοι μέσα από τον ΠΑΟΚ πως για το 4-4 με τον Βόλο στην Τούμπα ευθύνεται ο Μπέος και ούτε με ενδιαφέρει αυτό που λένε. Ευθύνομαι εγώ που δεν έβαλε το πέναλτι ο Βιεϊρίνια; Κάποιοι στεναχωρήθηκαν που τους έκοψα βαθμό. Εδώ έχασαν από τον Ατρόμητο που έφαγε έξι στην Τρίπολη. Ο πολύς ο κόσμος με εκτιμά. Βρέθηκαν κάποιοι και είπαν πως έγινα κολλητός με τον Μαρινάκη. Δεν έγινα και δεν θα γίνω.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται έναν ΠΑΟΚ δυνατό και υγιή. Απέχουμε όμως από αυτό το κομμάτι. Το Πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έχει τελειώσει, συγγνώμη εάν πικραίνω. Λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αυτή είναι η εκτίμησή μου.

Όταν έχεις στις τάξεις σου παίκτες με προσωπικότητα που έχουν κλείσει το μπλοκ των ενσήμων. Δεν ξέρω ποιος έκανε τον σχεδιασμό, αλλά πρέπει να τον βγάλουν στην σύνταξη.

Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής, αλλά είναι προπονητής. Ο κάθε ένας έχει αρμοδιότητες. Όταν του δώσεις άλλες αρμοδιότητες, ξεφεύγουμε από το αντικείμενο. Στον κ. Λουτσέσκου του έδωσαν κι άλλες αρμοδιότητες, αυτή είναι η εκτίμησή μου. Θα σας πω ένα παράδειγμα, για ένα παίκτη που ήρθε το καλοκαίρι.

Ο Μιτρίτσα δεν παίζει ούτε στο Α τοπικό της Μαγνησίας. Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός, έχει ένα μεγάλο παράγοντα, στα δύσκολα οφείλουν να τον στηρίξουν. Μεγάλωσε την ομάδα, ετοιμάζεται να φτιάξει ένα γήπεδο. Θέλει όμως ένα όραμα, ένα προγραμματισμό. Και παλιά που είχε τεχνικούς διευθυντές και τους έδινε πενηνταριές τον μήνα, ούτε για μάγειρες σε κρουαζιερόπλοιο δεν ήταν.

Ο Σαββίδης είχε ενεργή δράση στο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ. Χρειάζονται και άλλα πράγματα γιατί έτσι είναι στην Ελλάδα. Σε πνίγει η συμμορία. Όμως ο άνθρωπος έχει επιχειρήσεις και δραστηριότητες. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να στηρίξει αυτό τον άνθρωπο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News