ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ: Νίκη των φιλοξενούμενων στην τελευταία τους συνάντηση το 2007

Ο Ιωνικός νίκησε για τελευταία φορά το 2003, με 4-0. Από τότε, ο ΠΑΟΚ μετράει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στη Νεάπολη.

Ο Ιωνικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σήμερα (17:15, cosmote sports 2), στη Νεάπολη για την 12η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την ήττα με 1-0 στο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. 

Ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός ξεκίνησε στην έδρα του το πρωτάθλημα με νίκη επί του Άρη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τα επόμενα τέσσερα, όλα με ομάδες της περιφέρειας, κάνοντας τρις ισοπαλίες και μια ήττα. Αυτή από τη Λαμία, την ομάδα που τον νίκησε μεσοβδόμαδα και στο Κύπελλο. Τώρα υποδέχεται την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, και με μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια η συγκομιδή  του δεν είναι καλή.
Έχει πετύχει μόλις οκτώ γκολ, ωστόσο έχει επτά στα επτά τελευταία. Ξεπέρασε το ένα γκολ φέτος μόνο μια φορά, εκτός έδρας με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ
Κατάφερε να ισοφαρίσει στη Λάρισα στην εκπνοή του αγώνα Κυπέλλου με ένα φάουλ του Κούρτιτς, και για λίγο δεν έμεινε χωρίς γκολ για τέταρτο επίσημο παιχνίδι στη σειρά.
Ωστόσο οι δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα τον άφησαν δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Μπορεί να έχασε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ωστόσο ο ΠΑΟΚ στηρίζεται πολύ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού του έχουν δώσει τους 12 από τους 19 βαθμούς του. Ξεκίνησε με τρεις νίκες εκτός, αλλά στα τρία τελευταία έχασε δύο φορές.

Όταν συναντιώνται 
Οι δύο ομάδες έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες από το 2007, όταν και υποβιβάστηκε από τη Super League ο Ιωνικός.
Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία, κερδίζοντας τα έξι από αυτά. Ο Ιωνικός νίκησε για τελευταία φορά στις 5 Απριλίου 2003, με 4-0 (28’ σουτ Μακόρ, 56’ κεφαλιά Ξανθόπουλος, 59’ σουτ Μακόρ, 62’ κεφαλιά Ξανθόπουλος). Μάλιστα ο Ιωνικός είχε κάνει και τις προηγούμενες έξι νίκες στην ιστορία τους με ένα γκολ διαφορά.
Μετά από εκείνο το 4-0, ο ΠΑΟΚ έφυγε με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες από τη Νεάπολη.

Η προϊστορία
Νίκες Ιωνικού: 7
Ισοπαλίες: 8
Νίκες ΠΑΟΚ: 17
Με γηπεδούχο τον Ιωνικό
Νίκες Ιωνικού: 6
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΠΑΟΚ: 5

Η τελευταία φορά
17.03.2007: Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-2
(12’ σουτ Μίετσελ, 71’ σουτ Μίετσελ)

ΠΗΓΗ: SUPER LEAGUE

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News