ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ: «Μου είχε ζητήσει να αποκαλύψω ποιοι ευθύνονται που αυτοκτόνησε...»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, αποκάλυψε τις τελευταίες του κουβέντες με τον παίκτη, λίγο πριν προχωρήσει στην πράξη της αυτοκτονίας

Η αυτοκτονία του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, Νίκου Τσουμάνη συγκλόνισε το πανελλήνιο και ιδιαίτερα το χώρο του ποδοσφαίρου.

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη στο Open» ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αδικοχαμένο παίκτη, αποκάλυψε ότι ο Τσουμάνης, λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, του είχε ζητήσει να πει ποιοι τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Όσα λέει, είναι πράγματι συγκλονιστiκά…ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Τα sms που προανήγγειλαν την αυτοκτονία (vid)

«Ο Νίκος στις 7 παρά είκοσι με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε να μεταφέρω ποιοι ευθύνονται για την απόφαση που έχει πάρει. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα ολοκληρώσει αυτό που σκεπτόταν γιατί άλλες δύο φορές έζησα μια παρόμοια κατάσταση. Σε μένα ερχόταν σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Νίκος ήταν αντράκι, ευαίσθητος, φιλότιμος σε υψηλότατο επίπεδο, δεν ήθελε οι πράξεις του να δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που αγαπάει και τα κρατούσε μέσα του. Γι’ αυτό ήρθε δύο φορές σε μένα, να καλύψει μια οφειλή, αλλά και για ένα θέμα υγείας γιατί στην προηγούμενη ομάδα του δεν του κάλυψαν όταν είχε σπάσει το χέρι του.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο σημείο που επέλεξε να πάρει την απόφαση για την αυτοκτονία. Ήμασταν μια ώρα και του εξήγησα ότι με ηρεμία πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δεν ήθελε να μάθουν οι δικοί του άνθρωποι να αλλάξουν άποψη γι’ αυτόν. Δεν μπορούσε να το συγχωρήσει στον εαυτό του. Δώσαμε λύση και έφυγε ανακουφισμένος. Άνθρωποι που εκτιμούσε βρέθηκαν απέναντί του. Αν δεν μας βοηθήσουν οι δικοί μας άνθρωποι ποιοι άλλοι θα το κάνουν;

Τη μέρα που με κάλεσε στο τηλέφωνο πήγα και πάλι να το συναντήσω με τον ίδιο τρόπο, να τον ηρεμήσω, Ηταν η βραδιά της αυτοκτονίας. Δεν πίστεψα ότι θα το έκανε. Πρέπει να έγινε αργότερα γιατί όταν πήγα εκεί, είχε λίγα αυτοκίνητα παρκαρισμένα. Τον κάλεσα στο τηλέφωνο να δω πού είναι, περπάτησα σε όλο το χώρο για να δω πού είναι. Εκ των υστέρων εκτίμησα ότι ήθελε να με δει για τελευταία φορά.

Και την άλλη μέρα μου είπε η κόρη μου τι συνέβη στο Νίκο. Μου είχε δώσει την ευθύνη να τα μεταφέρω. Ήξερα για δύο περιστατικά. Δε θυμόμουν καλά τα ονόματα, αλλά ό,τι ξέρω το είπα στην Αστυνομία. Είπα στην Αστυνομία να ανοίξουν τα τηλέφωνα για να ακούσουν, το ένα είναι αυτό με τα ονόματα και το άλλο για ένα πρόσωπο που δεν περίμενε με τίποτα πως δε θα του συμπαρασταθεί.

Δεν έχω πιστέψει ότι έφυγε ο Νίκος. Υπεραγαπούσε την κοπέλα του και μου έλεγε ότι δε θα μπορέσω να ζήσω αν δεν ολοκληρωθεί αυτό που σου είπα. Ξεκίνησα να σβήνω τα μηνύματα όπως μου είχε πει, αλλά μου είπε η κόρη μου να μην τα σβήσω. Εχω δώσει μερικά ονόματα, αλλά δε γνωρίζω πού βρίσκεται η υπόθεση. Με ενοχλεί που δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News